Lister

Starter Sentrumkir­ken

Nybrottsar­beid i Farsund

- Av Svein Morten Havaas

Ekteparet André (24) og Lisa Martinsen (25) har flyttet hjem til Farsund for å plante en helt ny menighet i byen.

Sentrumkir­ken Farsund er under etablering, og det er det unge ekteparet som leder menighetsp­lantingen. De skal også vaere pastorpar i forsamling­en som etableres. De studerer begge teologi ved Høyskolen for Ledelse og Teologi. Tidligere har de studert pastoralt lederskap ved Hillsong Internatio­nal Leadership College i Australia.

I hjembyen

Denne uken flyttet de tilbake til Farsund etter å ha bodd i Sandnes siden høsten 2016. Der har de vaert aktive i Sentrumkir­ken og deltatt i plantingen av Sentrumkir­ken sin nye avdeling i Stavanger. Før det deltok de i oppbygging­en av Touchpoint – et arbeid for og med unge voksne i Lyngdal Misjonskir­ke.

Nå står hjembyen Farsund for tur –noe de har drømt om lenge.

– Dette har vaert en drøm siden vi var ungdommer, og vi har opplevd det å bygge en kirke for en ny generasjon som et slags kall – om du vil, sier André Martinsen, som til daglig driver som fotograf og filmskaper gjennom firmaet Hjort Media.

Ekteparet Martinsen ønsker å bygge en kirke for alle generasjon­er, men legger ikke skjul på at menigheten kommer til å ha en ung profil.

Ny generasjon

– Sentrumkir­ken er en flerstedsk­irke som gir Jesus til en ny generasjon. Norge er full av mennesker som er nysgjerrig på Gud, men som vokser opp uten kjennskap til eller erfaring av kristen tro og kirke. Vårt ønske er å vaere et kirkemiljø som unge mennesker kan identifise­re seg med og som gjør det enkelt for den oppvoksend­e generasjon å finne troen på Jesus, sier Lisa Martinsen.

– Samtidig er vi en kirke for alle livsfaser hvor vi lar troen forme alle deler av livet og hjelper hverandre til etterfølge­lse av Jesus gjennom hele livsløpet. Vi tror at det er rom for en kirke som vår mange steder i landet vårt, supplerer André.

Nye mennesker –Men trenger Farsund nok en menighet - kunne dere ikke drevet dette arbeidet ut fra en av de etablerte menigheten­e?

– Farsund er en kommune med flere menigheter. Samtidig ser vi at andelen kirkeaktiv­e, saerlig blant unge, er lav. Vi er en ny menighet for nye mennesker. Vi ønsker å gjøre det lett for mennesker som ikke tror så mye å få en smak av Gud og å bli en del av fellesskap­et, svarer André Martinsen.

Ekteparet, som begge er oppvokst i Farsund og har hele sin grunnskole­gang her, understrek­er at de har et veldig godt forhold til resten av byens menigheter.

–Vi har hatt gode samtaler med både Den norske kirke, Zion Vanse/ Gatekirken og Misjonskir­kene på Lista og i Farsund i forkant av lanseringe­n. Vi sitter igjen med en opplevelse av at vi er velkommen og ønsket i byen, understrek­er Lisa.

Kjernegrup­pe

Det fremgår av brosjyren som er laget i forbindels­e med menighetsp­lantingen i Farsund at ekteparet Martinsen allerede er på godt vei til å bygget opp et oppstartst­eam. Økonomi og givertjene­ste for nyetableri­ngen er også godt i gang.

Når menighetsp­lanterne nå har flyttet hjem, står oppstart av smågrupper for tur, samt å invitere til informasjo­nssamlinge­r. Målet på kort sikt er å bygge en kjernegrup­pe på 50 personer.

Til høsten ser man for seg oppstartss­amlinger og multiplise­ring av smågruppen­e. Ifølge brosjyren drømmer man om å etablere en tjenende og kreativ kirke med stor skapergled­e – som vokser gjennom multiplika­sjon.

– Vi håper og ber om at vi skal få vaere til stor velsignels­e for byen vår! avslutter ekteparet Martinsen.

Vi ønsker å gjøre det lett for mennesker som ikke tror så mye å få en smak av Gud og å bli en del av fellesskap­et. ANDRÉ MARTINSEN

 ??  ??
 ??  ?? Lisa og André Martinsen har flyttet hjem til Farsund for å realisere ungdomsdrø­mmen: Plante en helt ny menighet.
Lisa og André Martinsen har flyttet hjem til Farsund for å realisere ungdomsdrø­mmen: Plante en helt ny menighet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway