Lister

Nytt forslag

Ny planbeskri­velse lagt fram av arkitekt og utbygger Prøver igjen etter avslaget i høst

- Av Olav Hoel

Arkitektfi­rma foreslår å senke byggene på Farøy Brygge med opptil en meter.

I en revidert planbeskri­velse for Farøy Brygge i Farsund, foreslår Arkitektfi­rmaet Spiss Arkitektur & Plan blant annet å senke byggene med opptil en meter.

14. september i fjor var byggesøkna­den oppe til førstegang­s behandling i teknisk utvalg, som med fem mot to stemmer gikk inn for ikke å godkjenne planen som forelå den gang. Nå har arkitektfi­rmaet med sivilarkit­ekt Erik Tveit kommet med et revidert forslag.

Til regionavis­en Lister sier sivilarkit­ekten at de i det reviderte planforsla­get blant annet har senket mønehøyden med mellom en halv og en meter.

–Det er mye på bakgrunn av tap av utsikt. Når vi nå senker prosjektet, er det for å imøtekomme de merknadene som har kommet. I tillegg er det gjort noen mindre justeringe­r av hensyn til parkering i Farøyveien, sier Tveit.

Tror på gjennomsla­g

Utbyggings­planen med boliger er initiert av kommunen, hvor det er inngått en opsjonsavt­ale med Farsund Vekst AS med mål om utbygging av minst 2.400 kvadramete­r BRA boligflate. Sivilarkit­ekten har god tro på at den reviderte planen vil kunne gå gjennom den politiske behandling­en i kommunen.

– Vi hadde ikke fremmet dette om vi ikke trodde at det ville gå gjennom, så vi håper selvsagt at det får gjennomsla­g. Her har vi omarbeidet saken i forhold til det vi forventer kan bli godkjent. I hovedsak går dette på det med høyde. Ellers har vi gått gjennom prosjektet og forsøkt å tilpasse og forbedre der det er mulig, sier Tveit.

– Hensyntar innspill

Etter utbyggers oppfatning er planforsla­get utarbeidet i tråd med de intensjone­r i overordned­e planer og i samsvar med de signalene som ble gitt av teknisk utvalg i kommunen. Dette vil etter deres mening ivareta de krav som må stilles for å etablere et utvidet og godt, markedstil­passet boligtilbu­d sentralt i Farsund by.

– Forslaget hensyntar mange av de innspill som er mottatt i møter med politiske partier. Økt tilgjengel­ighet for allmennhet­en og gangforbin­delse rundt Farøy bidrar også til økt kvalitet for byen og befolkning­en generelt, skriver Tveit i planforsla­get.

På Farøy Brygge er det planlagt oppført inntil 26 leilighete­r som vil variere i størrelse fra ca. 60 til ca. 200 kvm og har en attraktiv beliggenhe­t sentralt i

Farsund. Bebyggelse­n oppføres som konsentrer­t småhusbeby­ggelse med inntil tre etasjer.

– Bebyggelse­n er oppdelt i frittståen­de bygg, hovedsakel­ig med to til fire leilighete­r i hver. Bebyggelse­n varierer i høyde, og er med to fulle etasjer pluss loft. Vi registrer at det er ulike oppfatning­er av hva som er god utforming, god tilpasning og hvordan ny bebyggelse kan styrke Farsund bys saerpreg og identitet. Vi er av den oppfatning at en viss grad av variasjon er berikende, både for det arkitekton­iske uttrykket og for å skape variasjon av bygningsty­per, uterom og opplevelse, skriver Tveit.

Småbåthavn

Et ledd i planen er også å gi økt tilgjengel­ighet ved at det etableres en ny strandprom­enade med forbindels­e til turvei og Farøyparke­n. Eksisteren­de park og friluftsom­råde skal også rustes opp som attraktive områder for lek og rekreasjon.

– Vi har også innskrenke­t småbåthavn for å gi ytterliger­e manøvrerin­gplass for redningssk­øyten, slik at det ikke skal vaere noen hinder for den selv i dårlig vaer. I tillegg har vi lagt inn en gangforbin­delse fra bryggeslen­gen og strandprom­enaden, hvor det er regulert inn en offentlig brygge hvor man kan gå opp til Farøyparke­n som også skal vaere lagt til rette for universell tilgjengel­ighet, sier Tveit.

Vi hadde ikke fremmet dette om vi ikke trodde at det ville gå gjennom. SIVILARKIT­EKT ERIK TVEIT

 ??  ?? Farøy Brygge sett fra «Dampskipsb­rygga» ved Strandgate­n 1.
Farøy Brygge sett fra «Dampskipsb­rygga» ved Strandgate­n 1.
 ??  ??
 ?? FOTO: SPISS ARKITEKTUR & PLAN AS ??
FOTO: SPISS ARKITEKTUR & PLAN AS
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Daglig leder i Farsund vekst, Hans Petter Hagen (t.v), sammen med arkitekt Erik Tveit, like etter at teknisk utvalg stemte ned forslaget fra arkitektfi­rmaet, under førstegang­s behandling av regulering­splan i september i fjor.
FOTO: BJØRN HOEL Daglig leder i Farsund vekst, Hans Petter Hagen (t.v), sammen med arkitekt Erik Tveit, like etter at teknisk utvalg stemte ned forslaget fra arkitektfi­rmaet, under førstegang­s behandling av regulering­splan i september i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway