Lister

Audnedal + Lyngdal = sant

- Av Tom Arild Støle

De har «tyvstartet» sammenslåi­ngen, Abel Ringvold fra Lyngdal og Eirin Svardal fra Audnedal.

Abel Ringvold (25) fra Lyngdal visste knapt hvordan han skulle kjøre for å komme seg til Konsmo, før han traff Eirin (24), som senere skulle bli hans kone.

– Jeg hadde jo nesten ikke vaert i Konsmo før, humrer 25-åringen fra Kvavik i Lyngdal.

Nå har han bodd i bygda i to år, sammen med kona Eirin Svardal Ringvold. For ett år siden kom lille Joel til verden, og familien stortrives på Konsmo, tre steinkast fra butikken, midt i Konsmo sentrum.

ABEL TRAFF EIRIN da hun gikk på KVS Lyngdal for åtte-ni år siden. De møttes i Filadelfia­kirken i Lyngdal, og ble fort kjaerester.

– Det sa «klikk» med en gang. Allerede etter et par uker ble jeg med henne til Konsmo og møtte familien hennes, minnes Abel Ringvold.

Eirin Svardal er vokst opp på Helle, et par kilometer nord for Konsmo sentrum. Da hun skulle begynne på videregåen­de ønsket hun seg litt vekk fra bygda, og valgte å flytte på internat i det hun den gang oppfattet som «store» Lyngdal.

– Jeg hadde lyst på litt nye impulser, og treffe andre mennesker. Når man bor i Konsmo er det jo begrenset hvor mange nye folk man blir kjent med. Vi var en vennegjeng fra bygda som flyttet, forteller hun.

Eirin og Abel bodde noen år i Oslo og i Kristiansa­nd mens de studerte. De hadde en slags plan om at de skulle slå rot i Lyngdal når studiene var over. Men slik det ble det ikke.

EIRIN VAR ferdig med sosionomst­udiene ett år før Abel, som utdannet seg til å bli laerer. Hun jobbet i Mandal, mens han studerte i Kristiansa­nd og hadde en stilling i menigheten Zion i Konsmo, hvor begge var aktive.

– På det tidspunkte­t sov vi i Kristiansa­nd, mens vi ellers enten oppholdt oss i Mandal eller i Konsmo på fritiden. Så ble jeg gravid, og siden vi på det tidspunkte­t følte at vi hadde mest med Konsmo å gjøre, så ble det det. Den våren vi tenkte vi skulle flytte dukket det opp et hus til salgs i Konsmo. Det var et hus som ikke trengte så mye oppussing, og det passet oss veldig bra. Så da ble det Konsmo, sier Eirin Svardal Ringvold.

Hun innrømmer at det å vaere naer sin egen familie naturlig nok var en fordel og en ekstra trygghet, når hun var gravid og skulle ha barn.

– Men det er jo litt rart at det

ble Konsmo likevel, siden jeg egentlig hadde bestemt meg for at jeg aldri skulle bo her igjen. Når man blir litt eldre ser man verdien av å vokse opp på en liten plass, og man ønsker at ens egne barn også skal få et slikt oppvekstmi­ljø. Konsmo er et veldig fint sted å vokse opp, forteller 24-åringen, og legger til at Konsmo er en bygd mange unge velger å flytte tilbake til.

ABEL RINGVOLD, som er interesser­t i både musikk og fotball fant seg fort til rette i bygda. Han driver med musikk i menigheten, er musikklaer­er på Byremo ungdomssko­le og på fotballfro­nten meldte han raskt overgang fra Lyngdal 2 til Konsmo.

– Det var jo litt artig at da jeg kom til Konsmo så visste jo omtrent alle hvem jeg var og hvem jeg var sammen med, mens jeg selv ikke kjente noen, sier han.

25-åringen innrømmer at det er ganske annerledes å bo i Konsmo enn det var å bo i Lyngdal.

– Den våren jeg flyttet hit tenkte jeg at det kom til å bli flott, selv om jeg ikke helt visste hvordan det ville bli. Men nå som jeg har bodd her i et par år er det ikke så mye jeg savner fra større boforhold. Den største forskjelle­n er nok at alle kjenner alle her, forteller Abel.

ABELS SVIGERMOR, Eirins mor, er også fra Lyngdal. Hun bosatte seg på Konsmo i 1990.

– Det skulle egentlig bare vaere en mellomstas­jon, til jeg var ferdig med studiene. Men så viste det seg at her var det barnehagep­lass og jobb å få, i tillegg til et billig hus. Og så kunne ikke mannen

 ??  ??
 ??  ?? Abel Ringvold (25) fra Lyngdal fant kjaerlighe­ten i Audnedal, og giftet seg med Eirin Svardal (24). For to år siden bosatte de seg på Konsmo, og har fått sønnen Joel (12 måneder).
Abel Ringvold (25) fra Lyngdal fant kjaerlighe­ten i Audnedal, og giftet seg med Eirin Svardal (24). For to år siden bosatte de seg på Konsmo, og har fått sønnen Joel (12 måneder).
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway