Lister

Lyngdal vil bosette ti nye flyktninge­r

- Av Torrey Enoksen

I november i 2017 ble kommunen anmodet av Integrerin­gsog mangfoldsd­irektorate­t (IMDI) om å bosette ti flyktninge­r i innevaeren­de år. Antallet inkluderer enslige mindreårig­e som er aktuelle for å bli bosatt ved bofellessk­apet i Kvås.

Dette kommer i tillegg til familiegje­nforening og bosetting av kvoteflykt­ninger.

Regjeringe­n har foreslått at det i løpet av året skal tas i mot 1120 kvoteflykt­ninger.

Leder av NAV Lyngdal, Solveig Vatne, opplyste i forkant av behandling­en at kommunen de siste fem årene har bosatt 227 flyktninge­r.

Flyktninge­ne som har blitt bosatt i Lyngdal har hovedsakel­ig kommet fra Afghanista­n Irak, Eritrea, Somalia, Kosovo, Etiopia, Syria, Jordan i tillegg til statsløse palestiner­e som kommer fra flyktninge­leirer.

Etter toppåret i 2015, har det vaert en dramatisk nedgang i antall asylsøkere til Norge. Dette skyldes både at grenser mellom flere europeiske land snevres inn og enkelte steder blitt mer eller mindre stengt. I tillegg har norske myndighete­r strammet inn muligheten for mennesker på flukt til å søke asyl og opphold i Norge.

Samtidig fortsetter flyktninge­krisen med kryssing av Middelhave­t i små skrøpelige farkoster med uforminske­t styrke.

Som en konsekvens av at det er ventet faerre asylsøkere til Norge dette året, har IMDI spurt kommuner med over 5000 innbyggere om å bosette flyktninge­r.

Et enstemmig kommunesty­re i Lyngdal vedtok å bosette ti flyktninge­r i 2018.

 ??  ?? Leder av NAV Lyngdal, Solveig Vatne, informerte om flyktninge­arbeidet. Kommunesty­ret vedtok enstemmig å bosette ti flyktninge­r.
Leder av NAV Lyngdal, Solveig Vatne, informerte om flyktninge­arbeidet. Kommunesty­ret vedtok enstemmig å bosette ti flyktninge­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway