Lister

Pendler til Lyngdal hver dag

-

Randi Vårdal (52) fikk jobbtilbud på naerbutikk­en i Konsmo, men hun ville heller fortsette med å pendle til Lyngdal.

–Jeg vurderte å si ja, men ønsket heller å fortsette med å jobbe i butikk i Lyngdal. På butikken i Konsmo treffer man kun lokalbefol­kningen. Jeg hadde lyst til å treffe litt andre mennesker også. På den lokale dagligvare­butikken hadde det blitt for mye bygdeprek, smiler Randi Vårdal.

Det er en hustrig januarmorg­en med sludd i lufta og slaps i veibanen på fylkesvei 461 mellom Konsmo og Kvås. 52-åringen er på vei til jobb, 30 kilometer hver vei, hver dag.

I løpet av et år kjører hun snaue 14.000 kilometer til og fra jobb.

– Det er 18 år siden jeg begynte i jobben i Lyngdal, så det er blitt noen kilometer ja. Men det med all kjøringen er en vanesak. Jeg tenker egentlig ikke så mye over det, sier Vårdal.

Veien mellom Konsmo og Kvås er ikke akkurat noen autostrada, for å si det mildt. Vinterstid kan det vaere utfordrend­e å kjøre på den til dels smale og svingete veien som inneholder mange bratte bakker.

– Nå har jeg firehjulst­rekk, så da går det veldig greit. Men før jeg fikk meg det hendte det at jeg måtet snu og kjøre rundt, både om Vigeland og Naglestad når vaeret har vaert vanskelig. Det har også hendt at jeg har måttet rygge opp Brattestie­n fra Kvås. Det er flere kilometer, sier hun.

Hun er ikke alene om å pendle mellom de to kommunene, som blir én kommune fra 1. januar 2020. Ifølge Statistisk sentralbyr­å (SSB) var det i 2016 41 personer bosatt i Audnedal som pendlet til Lyngdal. Litt under halvparten, 17 personer pendlet andre veien, fra Lyngdal til Audnedal.

– Det folk i Audnedal er redd for i forbindels­e med kommunesam­menslåinge­n er om skolene blir drevet videre som før, men jeg verken håper eller tror at innbyggern­e vil merke så mye forskjell fra i dag. Jeg trives i alle fall med å jobbe i Lyngdal, og kan skrive under på at lyngdølene er greie folk, sier Randi Vårdal.

 ??  ?? Randi Vårdal (52) har pendlet over heia mellom Konsmo og Kvås til jobb i Lyngdal i 18 år, i all slags vaer.
Randi Vårdal (52) har pendlet over heia mellom Konsmo og Kvås til jobb i Lyngdal i 18 år, i all slags vaer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway