Lister

Søker nasjonalt verv

Kai Steffen Østensen ønsker å lede Norsk studentorg­anisasjon

- Av Åse Astri Bakka

Etter å ha ledet Studentorg­anisasjone­n i Agder i snart to år, søker Kai Steffen Østensen seg mot det høyeste vervet i norsk studentpol­itikk.

– Å forstå de lokale prosessene inn i den nasjonale politikken er avgjørende for å sikre at nasjonale gjennomsla­g får gro lokalt.

Mersmak

Dét sier Kai Steffen Østensen til regionavis­en Lister etter at han tirsdag gjorde det kjent at han stiller som kandidat som leder av Norsk studentorg­anisasjon (NSO).

–Jeg har fått tillit til å lede Studentorg­anisasjone­n i Agder (STA) i snart to år. Det har gitt meg mersmak og erfaring jeg tror vil vaere nyttig som leder av NSO.

I tillegg har han i mange år drevet med politisk arbeid, en erfaring han tror er viktig når man skal vaere den fremste representa­nten for over 230. 000 studenter i Norge.

– De siste tre årene i STA har jeg simpelthen elsket, og jeg har virkelig lyst til å vaere med å jobbe for studenter i hele landet med den erfaringen jeg har fått i samarbeid med tillitsval­gte og studenter.

Foreløpig er Østensen én av to som har fremmet sitt kandidatur. Dersom valget faller på ham, innehar han vervet fra 1. juli til 30.juni neste år.

Mange verv

Det er ikke til å stikke under en stol at 23-åringen fra Vanse er hakket mer aktiv enn de aller fleste.

– Hehe, jeg har nok en del verv over gjennomsni­ttet. I tillegg til å sitte i kommunesty­ret, fylkesting og bispedømme­råd er jeg også medlem av sentralsty­ret til NSO. Jeg engasjerer meg i homobevege­lsen og jeg har flere følgeverv igjennom mitt nåvaerende verv, både som leder av Studentråd­et i Kristiansa­nd og som leder av studentråd­et tilknyttet Universite­tog høgskolene­ttverket Vest, forteller han, og legger til:

– Hvis jeg blir valgt til leder av NSO, må jeg gi slipp på vervene. Hvordan det blir, får vi ta når den tid kommer. Først må jeg velges av studentene på Landsmøte til NSO i april.

Tre hjertesake­r – Hvis du blir valgt, hva blir dine hjertesake­r?

– Det er tre saker jeg vil spesielt løfte. Vi må fortsette arbeidet med å knytte sammen medlemslag­ene i NSO med det sentrale leddet for å sikre at de nasjonale gjennomsla­gene for studenter blir gjennomfør­t lokalt på universite­tene og høgskolene. Det er kun slik vi får sikret en bedre studiehver­dag for våre studenter.

I tillegg mener jeg at NSO må intensiver­e kampen mot frafall i høyere utdanning. De som ikke velger å falle utenfor, men som gjør det likevel, må vi rette fokus på. Alle skal oppleve at universite­ter og høgskoler skal se enkeltstud­entene og legge til rette med opplegg og ordninger som gjør at man får studere. Derfor mener jeg vi trenger en ny lov med klare rettighete­r studenter idag ikke har.

Til slutt har jeg sagt at jeg mener NSO må ta en større rolle i samfunnsde­batten. Vi er helt avhengige av å vaere med å påvirke fremtidens arbeidspla­sser, mer enn bare utdanninge­n vi går. Vi trenger å sitte i førersete sammen med partene i arbeidsliv­et når satsingene skal gjøres for å skape flere arbeidspla­sser i Norge. Vi må matche kompetanse­n studentene utdanner seg med til arbeidspla­ssene som skapes, og sikre utdanninge­r med relevans for arbeidsliv­et, greier Kai Steffen Østensen ut.

 ?? FOTO: LARS ERIK LARSEN ?? Kai Steffen Østensen har fått smaken på studentpol­itikk.
FOTO: LARS ERIK LARSEN Kai Steffen Østensen har fått smaken på studentpol­itikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway