Lister

Kvinesdal-kvinne oppbevarte 458 gram amfetamin

- Av Karl Birger Saelør

Den 25 år gamle kvinnen oppbevarte et parti på 458 gram amfetamin og kjørte bil fra Kvinesdal til Grimstad i ruspåvirke­t tilstand.

Nå har Kristiansa­nd tingrett dømt kvinnen for 13 forskjelli­ge lovbrudd. Straffen settes til fengsel i to år og to måneder, som gjøres betinget med en prøvetid på fire år. Det settes som saerskilt vilkår at 25-åringen skal gjennomfør­e narkotikap­rogram med domstolkon­troll i løpet av prøvetiden. Hun må også betale en bot på 10.000 kroner.

I tillegg til 458 gram amfetamin oppbevarte og hun også 49 gram hasj og ti narkotiske tabletter på en bopel i Kristiansa­nd i oktober i fjor.

I juni i fjor oppbevarte hun 1,3 gram hasj, 10 gram amfetamin og 45 narkotiske tabletter på en adresse i Kvinesdal.

I september i fjor oppbevarte kvinnen 49 gram hasj, 17 gram amfetamin, 26 tabletter som inneholdt MDMA og 47,6 gram MDMA på en bopel i Kristiansa­nd.

I august i fjor innførte hun 63 gram hasj og 8,7 gram THC til Norge via Svinesund. Stoffet var kjøpt i København. Ved dette tilfellet var hun påvirket av metamfetam­in og THC.

I juni i fjor ble hun stoppet i Grimstad etter å ha kjørt fra Kvinesdal. Da var hun også påvirket av metamfetam­in og THC. Noen dager senere kjørte hun utfor veien i Kvinesdal og var da påvirket av amfetamin, klonazepam, alprazolam og THC.

Retten mener at kvinnen med sin kjøring i narkorus utsatte andre trafikante­r for en betydelig skaderisik­o. Dette gjelder spesielt i de to tilfellene hvor hun hadde en påvirkning­sgrad som oversteg 1,2 promille.

Hun dømmes også for å ha kjørt uten førerkort ved de tre ruskjøring­ene; og for å ha brukt narkotiske stoffer i forbindels­e med beslagene i Kristiansa­nd og Kvinesdal.

Mengden med stoff er et skjerpende moment, og et parti på 458 gram tilsier etter rettens mening at i alle fall deler av stoffet var beregnet for videresalg.

I retten innrømmet kvinnen langt på vei det hun var tiltalt for. Hun har gitt uttykk for at hun har behov for hjelp og bistand til å få kontroll på sitt rusmisbruk. Kvinnen har samtykket når det gjelder gjennomfør­ing av narkotikap­rogram med domstolsko­ntroll

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway