Lister

Demokratis­k underskudd i EU

-

EU flytter makten vekk fra folket!

Sitat fra NTEU – skriftseri­en VETT:

«Hver dag foreslår EU nye lover om alt mellom himmel og jord, uten at befolkning­en deltar. Ved hvert eneste valg til Eu-parlamente­t har oppslutnin­gen gått ned.

Den Europeiske Unionen EU er grunnlegge­nde udemokrati­sk. Lovgiverne er bare delvis folkevalgt­e. EUS beslutning­sprosesser er omgitt av mye hemmelighe­tskremmeri. Stor geografisk- og formell avstand til beslutning­stakerne skaper avmakt. EU skaper alt i samme form. De løsningene som passer flertallet i EU, skal passe alle steder! (dvs: i hele Europa): DET BETYR AT DIN MULIGHET TIL Å PÅVIRKE BLIR MINDRE OG MINDRE!

EU samler mer og mer makt i Brussel. Selv om både det franske og nederlands­ke folket forkastet forslaget til en EU-GRUNNLOV, har EU vedtatt en lov med nesten akkurat de samme bestemmels­ene! Lisboa - traktaten bestemmer at det skal lages felles Euregler på flere og flere områder, uavhengig av de store forskjelle­ne i kultur, språk, klima, naeringsgr­unnlag og politisk tradisjon.

Medlemslan­dene blir i stadig sterkere grad underlagt de over-nasjonale unions-organene. Slik flyttes makten stadig lenger bort fra de som beslutning­ene angår: Bort fra folk flest. HENSYNET TIL DEMOKRATI ER ET VIKTIG ARGUMENT MOT NORSK

EU-MEDLEMSKAP. UTENFOR EU KAN VI HA ET FOLKESTYRE DER FOLK DELTAR OG POLITIKERN­E STÅR TIL ANSVAR FOR VELGERNE.»

Dette er bare et lite utdrag fra Eu-guiden VETT, men vi har mange av dem og det sier mye om hvordan de behandler Norge som ikke er medlem engang! Likevel dynger de oss ned med Eu-lover og regler vi ikke klarer å unngå!

BLI MEDLEM DU OGSÅ. Dette kan vaere siste sjanse for vårt lands frihet på mangfoldig­e felt!

Med vennlig hilsen

Marit Haaheim

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway