Lister

Klare for Norway Rock

- Av Karl Birger Saelør

Torsdag morgen ble det kjent at Turboneger, Ingenting og Return kommer til Norway Rock Festival. Dermed er festivalen­s program komplett.

– Vi håper og tror at årets program vil falle i god smak utover eteren, både lokalt og nasjonalt. Programmet er som Norway Rock Festival øvrige år, godt blanda drops av kjente og kjaere, nye spennende nasjonale og internasjo­naliteter og selvsagt kortreist musikalske orkestre, sier presseansv­arlig Ann Frestad.

Disse bandene kommer til Kvinesdal 5. til 7. juli: Turboneger, Ingenting, Return, Status Quo, Nightwish, Accept, In this Moment, Valentoure­ttes, Frog Leap, Luxus Leverposte­i, Playboys, Ghost Avenue, Big City, Ovërhead, Painkiller, Radiojörn, Metalworx, Bloody Heels, Backstreet Girls, Heatless, Manitou, Inglorius, Beast In Black, Painkiller, Metalworx.

TURBONEGER er velkjent for rockefolke­t. De startet opp på Nesodden i 1989, ble oppløst 1998, gjorde et forrykende comeback i 2002-2010, og startet opp igjen i 2011 med det som stort sett er dagens besetning.

– Turboneger spiller en blanding av hardrock, punk rock og deathpunk. De har etter en lang karriere opparbeide­t seg en stor fanskare i inn- og utland, kalt Turbojugen­d, som bidrar til at en live konsert med Turboneger er en fantastisk opplevelse, ifølge Ann Frestad. INGENTING kommer fra Austrått i Rogaland. Bandet har takket nei til både Mgp-eurovision Song Contest og Allsang på grensen.

– Ingenting albumdebut­erte for 25 år siden og er nå en ekte rockeinsti­tusjon. Rockebands av dette formatet finnes ganske enkelt ikke lenger, verken lokalt eller nasjonalt. Dette er bandet som har laert regionens unge menn å banne. Ingenting sier selv at første gang de spilte på Folken i Stavanger var «en studie i hvor fulle det går an å vaere på en scene». Ingenting er et fengende og voldsomt velspillen­de liveband, sier Ann Frestad.

RETURN er bandet mange trykket til sitt bryst på 80-tallet. Bare man hører navnet begynner man å nynne inne i sitt stille sinn låtene «Sing me a Song», «Bye Bye Johnny» og «Change the Attitude».

Utover på 1980- og 90 tallet gav Return ut fem studioalbu­m som til sammen har solgt over 600.000 eksempler. Bandet slipper jevnlig ut nytt materiale og stadfester sin posisjon som et av Norges mest populaere band. 30 års jubileum som plateartis­ter ble feiret høsten 2015 med en stor konsert som ble filmet og utgitt på dvd.

Bandet har de siste årene spilt ca. 25 konserter i året og besøker dager, eventer og festivaler i hele landet med gode tilbakemel­dinger både fra fans og presse som melder at bandet aldri har levert bedre.

Vi håper og tror at årets program vil falle i god smak utover eteren, både lokalt og nasjonalt. ANN FRESTAD

 ??  ?? Turboneger kommer til Kvinesdal og Norway Rock Festival.
Turboneger kommer til Kvinesdal og Norway Rock Festival.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway