Lister

Tidenes største stevne i Farsund

236 svømmere til LÅMØ neste helg

- Av Karl Birger Saelør

236 svømmere fra Drammen i øst til Flekkefjor­d i vest er påmeldt til Låmøstevne­t i Farsund om en uke.

–Så vidt jeg vet blir dette tidenes største svømmestev­ne i Farsund. Vi regner med at omkring 500 svømmere, trenere, familie og venner kommer til kommunen, sier Arne Tregde, formann og pressekont­akt i Farsund svømmeklub­b.

Fem stevner

Det arrangeres fem Låmøstevne­r i landet samtidig fra fredag 9. februar til søndag 11. februar. Stevnet i Farsund er for region sør, som består av Vest-agder, Aust-agder, Telemark, Vestfold og Buskerud. De fire andre stevnene finner sted i Oslo, Bergen, Trondheim og Bodø.

–Vi har vaert avhengige av velvillige støttespil­lere på dugnadssid­en for å få dette til, og jeg vil rose alle som har spilt på lag og gjort en innsats under forberedel­sene og som stiller opp på stevnedage­ne. Vi har med oss omkring 100 frivillige, gamle svømmere og foreldre som vil fungere som tidtakere, dommere, vakter, parkerings­vakter og kioskselge­re. Jeg vil også takke kommunen for velvilligh­et når det gjelder leie av skole og svømmehall, og stevnet blir åpnet av vår ordfører Arnt Abrahamsen fredag ettermidda­g, sier Arne Tregde.

Han har med seg Trond Olaf Holteberg som stevnelede­r og Jerome Paturel som teknisk leder når det braker løs kommende helg.

11 fra Farsund

Sandefjord og Tønsberg har de største troppene med 25 og 21 påmeldte svømmere. Fra Vest-agder har Vågsbygd 17 svømmere, Varodd fra Kristiansa­nd 14, Kristiansa­nd svømmeklub­b 7, Mandal 16, Farsund 11 og Flekkefjor­d 5.

For å kunne kvalifiser­e seg til Låmø-stevnet i region sør må man vaere blant de 24 beste jentene og 24 beste guttene i årsklassen­e 13–16 år. I klassene 11 og 12 år kan alle delta om man har gyldig tid i alle fem øvelsene; fri, bryst, rygg, butterfly og medley.

Spennende dueller

– Man må kunne beherske alle svømmedisi­pliner for å kunne gå til topps sammenlagt, men det deles også ut premierer til de tre beste i hver øvelse. Øvelsene er bygget opp på den måten at de seks med beste tider på forhånd møtes i det siste heatet, så her blir det spenning og knivskarp fight om tiendeler hele veien, sier Arne Tregde.

I de to yngste klassene får alle premier. Her får alle deltakerme­dalje i tillegg til annen form for premiering.

Første helgen i april samles de beste svømmerne i landet til såkalt ÅM, årsklassem­esterskape­t, som er NM for yngre årsklasser. Dette stevnet arrangeres på Lambertset­er i Oslo.

Vi regner med at omkring 500 svømmere, trenere, familie og venner kommer til kommunen.

 ??  ?? Ledere og aktive svømmere gleder seg til storstevne på hjemmebane. Vi ser fra venstre: Arne Tregde, Erlend Tregde, Trond Olaf Holteberg, Peder Grønås Jensen, Jerome Paturel, Tuva Bjørnestad og Lucas Paturel. Bildet ble tatt i fjor sommer da det var...
Ledere og aktive svømmere gleder seg til storstevne på hjemmebane. Vi ser fra venstre: Arne Tregde, Erlend Tregde, Trond Olaf Holteberg, Peder Grønås Jensen, Jerome Paturel, Tuva Bjørnestad og Lucas Paturel. Bildet ble tatt i fjor sommer da det var...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway