Lister

Når livet tar nye veier

- Av Svein Morten Havaas

Kreftforen­ingen har hatt temakafé regelmessi­g i Lyngdal og Flekkefjor­d i flere år. Neste uke blir dette tilbudet holdt for første gang i Vanse.

– Vi gjør noe nytt nå og inviterer til en samling i Frivilligs­entralens lokaler på Herredshus­et i Vanse tirsdag 6. februar, sier rådgiver i Kreftforen­ingen, Liv Bodil Idland.

Kreftforen­ingen ønsker med dette å nå ut til enda flere. Temakafeen er for alle som har eller har hatt kreft, men også for pårørende, etterlatte og andre interesser­te. Det er ingen påmelding, det er bare å møte opp.

«Når livet tar nye veier» er temaet Liv Bodil Idland vil snakke om i Vanse. Hun utdyper:

–Vi er i endring gjennom livet –det kan vaere sykdom eller andre ting som skjer i livene våre. Plutselige endringer kan sette oss i situasjone­r hvor vi ikke har vaert før, og dette kan vaere vanskelig å håndtere. Det tar ofte lang tid til å finne veien tilbake til en god hverdag. På temakafeen vil vi sette fokus på muligheten­e og ressursene vi har.

For en tid tilbake arrangerte Kreftforen­ingene kurset «Livslyst når det røyner på». Her er det noen verktøy som kan gjøre hverdagen mer håndterbar og mer oversiktli­g. Noe av dette vil Idland snakke om på temakafeen førstkomme­nde tirsdag.

– Det handler om å finne nye veier når kartet ikke passer med terrenget. Temaet i dag passer for alle, både de som har eller har hatt kreft selv, men også de som står naer eller har mistet noen, sier hun.

Tirsdag 13. februar er det for øvrig ny temakafé på kveldstid i Flekkefjor­d, med overlege Anneus van Lessen som vil snakke om kreftbehan­dlingens muligheter og begrensnin­ger.

I Lyngdal blir vårens første temakafé tirsdag 6. mars. Da er temaet «Hvordan normaliser­e det normale» med Elin Korsveien fra Sørlandets Rehabilite­ringssente­r i Eiken.

 ?? FOTO: KREFT- ?? Rådgiver i Kreftforen­ingen, Liv Bodil Idland, foredrar på temakafe for kreftsyke og pårørende på Herredshus­et i Vanse tirsdag 6. februar.
foreningen
FOTO: KREFT- Rådgiver i Kreftforen­ingen, Liv Bodil Idland, foredrar på temakafe for kreftsyke og pårørende på Herredshus­et i Vanse tirsdag 6. februar. foreningen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway