Lister

Herren er det stille punktet i stormen

-

Midt inne i en virvelstor­m skal det vaere et punkt hvor alt er stille. Hvem kan ikke drømme om akkurat den flekken når turbulense­n i livet er større enn vi liker?

Ingen mennesker unngår ikke stormene. Noen sliter med å tro når vinden og bølgene i livet viser seg fra sin verste side. Men ganske mange har opplevd å kunne hvile i det stille midtpunkte­t, selv om havet brøler.

Profeten Jesaja følte en slik trygghet da han sang: «Se, Gud er min frelse, jeg er trygg og frykter ikke. For Herren er min styrke og min sang, og han er blitt min frelse». Jes 12,2

Vi kan vaere trygge også i 2018, fordi vi har en Gud som kom til oss og ble en av oss. Han ble menneske, og med det, fikk kjenne på hvor frykt og smerte. Han vet hva det er å vaere du og jeg. Og derfor har vi ingen grunn til å frykte. Gud er hvor frelser. Er vi svak i oss selv, så finner vi styrke i Ham. Herren er hvor redning. Herren er det stille punktet i stormen. Han er hemmelighe­ten til hvor fred. Vi skal ikke undervurde­re kraften i å eie fred i hjerte. Det er en gave i fra Gud til oss. Jesus minner oss om dette i Joh 14 når han sier: «Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet.»

Om du eier Gud fred i hjerte ditt, skal du Herren takke for det.

Om du ikke eier Guds fred i hjerte så be Ham om å gi deg den.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway