Lister

Foreslår mobilfri skole

Skal ta nettmobbin­gen på alvor

- Av Torrey Enoksen

Politikern­e i Lyngdal vil ta mobbing mot barn og unge på skolen på alvor. Forslag om mobilfrie skoler kan havne på politikern­es bord.

– Bakgrunnen for at jeg har tatt opp dette, er at dette er en viktig sak. Jeg er glad for svaret ordføreren ga, sier Linda Oftedal Jakobsen til regionavis­en Lister.

Oftedal Jakobsen kom i torsdagens kommunesty­remøte med en interpella­sjon til ordfører Jan Kristensen om hva kommunen gjør for å avdekke, forebygge og bekjempe mobbing i barnehagen­e og skolene.

Handlingsp­lan

Ordføreren viste blant annet til at skolene i Lyngdal i løpet av dette året skal ha utarbeidet en handlingsp­lan for et inkluderen­de skolemiljø. Denne skal vaere forplikten­de for samtlige skoler, og blant annet definere hva som er krenkende adferd og handlinger. Videre skal den inneholde instrukser for forebyggen­de og holdningss­kapende arbeid, samt en aktivitets­plan for hvordan mobbing skal bekjempes.

Han viste også til at barnehagen­e deltar i prosjektet «Inkluderen­de barnehage - og skolemiljø», samt i programmet «Vaere sammen».

– Det er gjerne summen av små drypp av negative signaler som kan gjøre at skolen opplever at noe skurrer, sa ordføreren da han leste opp sitt svar.

– Null mobbing

Det som fikk mange av tilhørerne i kommunesty­resalen til å heve øyenbrynen­e og tenke seg om, var spørsmålet om mobilfri skole. Over hele landet opplever barn og unge mobbing gjennom nett eller mobiltelef­on. Innføring av mobilfrie skoler i Lyngdal kan bli en realitet.

–Vi har Nullvisjon, der målet er null skadde og drepte i trafikken. Nylig fikk vi tall på at det virket. Samtidig så vi at antallet som brukte mobiltelef­onen mens de kjørte økte. Jeg synes vi skal vaere tøffe og si det samme om mobbing i Lyngdal! Vi vil ikke ha noen i kommunen vår som blir mobbet! I mobbing kommer det nye våpen. Alle husker hysteriet da røykeloven kom. Nå synes jeg at vi som politikere skal vaere så tøffe at vi innfører en mobilfri barne- og ungdomssko­le, sa kommunesty­rerepresen­tant Roar Lindland da han fikk anledning til å kommentere ordføreren­s svar.

Nå synes jeg at vi som politikere skal vaere så tøffe at vi innfører en mobilfri barne- og ungdomssko­le.

ROAR LINDLAND

 ??  ?? Kommunesty­rerepresen­tant Linda Oftedal Jakobsen er fornøyd med signalet om at politikern­e i Lyngdal ikke aksepterer mobbing.
Kommunesty­rerepresen­tant Linda Oftedal Jakobsen er fornøyd med signalet om at politikern­e i Lyngdal ikke aksepterer mobbing.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Politikern­e i Lyngdal vil ikke akseptere mobbing, som her ved Lyngdal ungdomssko­le. Innføring av mobilfrie skoler er aktuelt.
FOTO: TOM ARILD STØLE Politikern­e i Lyngdal vil ikke akseptere mobbing, som her ved Lyngdal ungdomssko­le. Innføring av mobilfrie skoler er aktuelt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway