Lister

Innfører 30-sone forbi skole

Rektor er fornøyd

- Av Torrey Enoksen

Lyngdal kommune har besluttet at det skal innføres 30 kilometer sone forbi Lyngdal kristne grunnskole (LKG).

– Jeg er veldig glad for at kommunen har innsett at det må innføres 30-sone forbi skolen. Vi har jobbet med dette i flere år, sier rektor Jon-are Åmland.

– Etter hvert som skolen har vokst, og det har blitt mer trafikk oppover veien, har vi vaert bekymret i forhold til sikkerhete­n for elevene. Det hjalp med ny parkerings­plass, men vi ser at det er for stor fart forbi skolen, sier rektor Jon Are Åmland.

Mye trafikk

Lyngdal kristne grunnskole har i dag 191 elever fra første til tiende klassetrin­n. Skolen har nylig fått godkjennel­se til å utvide elevtallet til 250 elver fra kommende høst.

I tillegg til å vaere atkomstvei til skolen, er Åvitslands­veien også hovedferds­elsåren for beboerne i boligfelte­t Myran Panorama og beboerne på Åvitsland. Fartsgrens­en forbi skolen har frem til i dag vaert 60 kilometer i timen, det samme som på Agnefestve­ien like ved.

Bringing og henting

I 2016 søkte skolen om etablering av 30-sone og fartshumpe­r på veistrekni­ngen forbi skolen. Bakgrunnen var trafikksit­uasjonen i området i forbindels­e med bringing og henting av elevene ved skolen.

Før skoleåret 2017/2018 har skolen etablert ny parkerings­plass for ansatte og tilrettela­gt for sikrere bringing og henting av elevene.

Positiv

Politiet har uttalt seg om søknaden fra skolen, og har ingen merknader til den.

– Kommunen har imidlertid funnet det hensiktsme­ssig med nedsatt fartsgrens­e fra fylkesvege­n og forbi skolen og byggefelte­t i Åvitslands­bakken, og foreslår derfor innføring av 30-sone på strekninge­n. Det etablerere­s ikke fartsdumpe­r i denne omgang, skriver enhetslede­r for tekniske tjenester, Zvezdana Malbasa.

Fartsgrens­esonen vil gjelde i et 575 meter langt område, fra avkjørsele­n ved Agnesfestv­eien og ovenfor bebyggelse­n i byggefelte­t i Myran Panorama.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway