Lister

Indre Agders store håndballby­gd

- Av Tom Arild Støle

Audnedølen­e er riktignok ikke så mange, men de har kanskje regionens beste håndballag.

– Når man spiller håndball på et såpass lite sted må man ta litt ekstra vare på de spillerne man har. Det er kanskje det som har gjort at vi har kommet så langt tidligere, at vi ble samspilt og var de samme spillerne år etter år, sier Line Telhaug (32) og Anne Håland (32), to av veteranene på Grindheims 4. divisjonsl­ag i håndball.

For fire-fem sesonger siden spilte de 2. divisjonsh­åndball i Byremohall­en, og møtte topplaget Sola til cupoppgjør foran 350 tilskuere og fullsatt hall. Grindheim hadde to sesonger i 2. divisjon og spilte mot hardtsatse­nde motstander­e som ville opp til 1. divisjon, før det ble nedrykk til 3. divisjon.

Men plutselig ble flere av spillerne på laget gravide, og på grunn av for få spillere måtte Grindheim ta ett års pause fra håndballsy­stemet.

– Dermed måtte vi begynne på nytt igjen, i 5. divisjon, i fjor. Vi rykket direkte opp til 4. divisjon, og nå kjemper vi i toppen og håper på opprykk, sier Telhaug og Håland.

Fra tidligere av er det FIL som har vaert i førersetet innen håndballen i regionen, spesielt på damesiden. De hvitgrønne fra kaperbyen har i en årrekke hatt lag i 2. divisjon. Nå sliter imidlertid laget på bunnen av 3. divisjonst­abellen og det er allerede klart at de rykker ned til 4. divisjon fra neste sesong. Om Grindheim får en god vårsesong, og går forbi tabelltopp Våg 2, vil de rykke opp til 3. divisjon.

– Vi spilte mot Lyngdal i fjor. Det var lett match. Vi vant 43–18 mot dem hjemme i Byremohall­en, faktisk på samme dag som politikern­e i Audnedal bestemte seg for å slå seg sammen med Lyngdal. Det var jo litt morsomt, smiler lagets to veteraner.

HVOR LENGE akkurat de to kommer til å holde det gående er usikkert.

– Det begynner å gå på siste rest, med vonde skuldre, knaer som skranter og ankler som vris. Men det er vanskelig å slutte når man blir så tett knyttet sammen som lag, sier Line Telhaug, som bor i Eiken.

– Nå har vi litt eldre spillere hatt noen sesonger der vi har født en del barn. Det er jo viktig å rekruttere for fremtiden, ler Anne Håland fra Konsmo.

Både hun og Telhaug har vaert med siden de spilte på et jentelag i 12-årsalderen. De har flere sesonger sagt at det er deres siste år på håndballba­nen, men de har aldri klart å slippe taket.

Også trener Espen Løland har holdt det gående, år etter år.

–Jeg har sikkert vaert med i åtte-ti år til sammen. Jentene begynner vel å bli lei av meg snart, ler han.

Selv om det er litt få folk på trening er humøret tradisjone­n tro godt under treningen i Byremohall­en denne kvelden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway