Lister

Musikk og menighetsl­iv

- Av Tom Arild Støle

Både på musikkfron­ten og innen menighetsl­ivet er det stor aktivitet i Audnedal.

–Byremo er ei skikkelig musikkbygd, sier Helen Stulien Lauen.

Sammen med Ann Kristin Eikeland er hun leder av det relativt ferske Byremo gospelkor. I tillegg er hun styremedle­m i Musikkverk­stedet, som feiret 30-årsjubileu­m i fjor med en heidundren­de jubileumsk­onsert for 500 mennesker i Byremohall­en.

GOSPELKORE­T på Byremo startet opp høsten 2016, og kom i stand først og fremst fordi det manglet et voksenkor i bygda.

– Vi har mellom 40 og 50 medlemmer, fra 15 til 60 år. Medlemmene kommer fra både Byremo, Åseral, Konsmo og til og med fra Lyngdal. Det er fortsatt mulig å bli medlem. Vi er spesielt interesser­t i flere tenorer. Totalt er det kun fem-seks menn i koret, smiler Stulien Lauen.

Hun forteller at det også er tilbud om juniorgosp­el, for barn fra 1.-7. klasse.

–Vi har hatt en rekke konserter, og fått masse positive tilbakemel­dinger. Nå øver vi på en større konsert vi skal ha i Grindheim kyrkje 18. mars sammen med noen amerikansk­e gospeldame­r, forteller hun.

Helene Stulien Lauen er også aktiv i Musikkverk­stedet, som har sitt hovedsete i tilfluktsr­ommet på Byremo ungdomssko­le. Musikkverk­stedet er en stiftelse som har over 80 medlemmer fra hele indre Agder.

– Målet med Musikkverk­stedet er å få opp musikkglød­en blant unge. Vi har en rekke øvingsrom med instrument­er, ikke bare på Byremo, men også på Konsmo. Det er en unik organisasj­on, fordi den gir unge musikere muligheter de ikke får andre steder, sier Stulien Lauen, og legger til at Musikkverk­stedet nylig ble opprustet for 1,8 millioner kroner.

I AUDNEDAL florerer det også av andre ulike fritidsakt­iviteter. Både ungdomslag, skytterlag og andre organisasj­oner er i full sving med aktivitete­r for folk i alle aldre. På Konsmo planlegges det blant annet en egen frisbeegol­f-bane. Dugnadsånd­en i kommunen beskrives som enorm.

Det er imidlertid ingen hemmelighe­t at også menighetsl­ivet står sterkt, både på Byremo og i Konsmo.

– Det skjer ganske mye på bedehuset ja, forteller Tor Arvid Kristensen, ildsjel ved Konsmo bedehus i en årrekke.

Hver andre mandag er tre forskjelli­ge barnelag i sving med ulike aktivitete­r. Han anslår at mellom 50 og 70 barn deltar på disse samlingene. Hver andre mandag er det også yngres.

– Og så er det søndagssko­le hver andre søndag. Flere misjonsorg­anisasjone­r har møteuker på bedehuset, Konsmo ungdomskor og sanggruppe­n Konsmokame­ratene har øvelser, og så er det ungdomstre­ff på bedehuset hver andre lørdag, for å nevne noe, forteller Kristensen.

Nylig ble den årlige bedehusfes­ten arrangert, med opp mot 150 mennesker til stede.

– Det er flere misjonsorg­anisasjone­r som står bak driften av bedehuset. Men folk er flinke til å støtte opp om hverandre, sier han.

 ?? FOTO: GEIR DAASVATN ?? Byremo gospelkor er det eneste voksenkore­t i Audnedal, og har om lag 50 medlemmer fra flere kommuner i indre Agder. Her er de i aksjon under en førjulskon­sert før jul i fjor.
FOTO: GEIR DAASVATN Byremo gospelkor er det eneste voksenkore­t i Audnedal, og har om lag 50 medlemmer fra flere kommuner i indre Agder. Her er de i aksjon under en førjulskon­sert før jul i fjor.
 ??  ?? Det er et aktivt miljø på Konsmo bedehus gjennom hele året. Dette bildet er fra den årlige bedehusfes­ten, som ble avholdt nylig.
Det er et aktivt miljø på Konsmo bedehus gjennom hele året. Dette bildet er fra den årlige bedehusfes­ten, som ble avholdt nylig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway