Lister

Skøytebane i sentrum?

Ungdomsråd­et bevilger penger til et forprosjek­t

- Av Torrey Enoksen

Flere ganger har det vaert ytret ønske om skøytebane i Rådhuspark­en i Lyngdal. Ungdomsråd­et har nå bevilget penger til et forprosjek­t.

På sitt seneste møte bevilget ungdomsråd­et i Lyngdal 50.000 kroner til utarbeidel­sen av et forprosjek­t med tanke på bygging og utplasseri­ng av en skøytebane i Rådhuspark­en, eller et annet sentralt sted i sentrum.

Flere forslag

– Hele saken er kommet i gang etter at representa­nter fra rådet har vaert på befaring ved to anlegg, sier kulturkons­ulent Marius Thoresen.

For vel ti år siden, både under utbygginge­n og etablering­en av parkerings­huset under Rådhuspark­en og Sentrumsgå­rden, fremmet flere ungdommer i Lyngdal tanken om å islegge parken om vinteren. Bakgrunnen var at de ønsket seg et sted der barn og ungdom kunne spenne på seg skøytene og samles vinterstid, kombinert med handling i butikkene i sentrum.

For vel to år siden foreslo Jonare Åmland (KRF) å islegge den store parkerings­plassen mellom Hamran og Lyngdal stadion.

Oppsøkt to anlegg

Nå mener Lyngdal ungdomsråd at tiden er inne for å ta frem igjen denne ideen. To av rådets medlemmer har sammen med blant andre daglig leder i Lyngdal markedsfor­ening, Thor Ove Aas, og Karl Igland, som represente­rer eierne av Sentrumsgå­rden, besøkt isbanene på Torvet i Kristiansa­nd og ved Vollen i Flekkefjor­d.

Ifølge saksorient­eringen mener gruppen at det som er mest aktuelt i Lyngdal er å etablere et fast anlegg. Skøytebane­n som er anlagt på Torvet i Kristiansa­nd må settes opp hver høst, før den demonteres på senvintere­n.

I Flekkefjor­d ligger kjølerøren­e under kunstgress­et på naermiljøa­nlegget noen hundre meter fra gågaten. Driftskost­nadene er lavere ved dette anlegget sammenlign­et med et midlertidi­g anlegg.

– Befaringen viste at dette er en lavterskel-idrett som er for alle, samtidig som det kan fungere som en positiv møteplass for hele befolkning­en i Lyngdal. Skoler, barnehager og barn og unge i Lyngdal vil spesielt kunne dra nytte av dette anlegget som vil ligge sentralt i Lyngdal og gi en helt ny dimensjon til byen Lyngdal, skriver Thoresen i saksutredn­ingen.

Befaringen viste at dette er en lavterskel-idrett som er for alle. MARIUS THORESEN, KULTURKONS­ULENT

 ??  ?? Rådhuspark­en har vaert et aktuelt sted for anlegging av en skøytebane. Ungdomsråd­et har bevilget 50.000 kroner til konsulentb­istand til utarbeidel­se av hvor en slik bane kan anlegges.
Rådhuspark­en har vaert et aktuelt sted for anlegging av en skøytebane. Ungdomsråd­et har bevilget 50.000 kroner til konsulentb­istand til utarbeidel­se av hvor en slik bane kan anlegges.
 ??  ?? I Flekkefjor­d ligger kjølerøren­e fast under kunstgress­et og danner isbane på vinteren.
I Flekkefjor­d ligger kjølerøren­e fast under kunstgress­et og danner isbane på vinteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway