Lister

Veiskiltin­g skaper forvirring

- Av Siw Eline Holmen

Her er veien dobbelt skiltet på høyre side –de kjørende får beskjed om at fartsgrens­en på 50 kilometer i timen er opphevet, samtidig som de får beskjed om at maks tillatte fart er 50 kilometer i timen.

Hvilken regel er det egentlig som gjelder her?

Om du mener det nederste skiltet er det som skal følges, har du helt rett. På strekninge­n foregår det kabelarbei­d, og det er i den forbindels­e at det nye fartsgrens­eskiltet er satt opp. Fartsgrens­eskilt med gul bunnfarge brukes til midlertidi­g regulering, gjerne i forbindels­e med veiarbeid. Men to fartsgrens­eskilt kan ikke stå sammen på denne måten.

– Sånn her skal det ikke vaere i det hele tatt, sier Dag Øystein Løyning i Statens vegvesen, som ikke ønsker at det skal vaere forvirring rundt fartsgrens­en på stedet.

– Det er to feil her: Det ene er at fartsgrens­en skal vaere skiltet på begge sider av kjørebanen, og det andre er at skiltet som opphever fartsgrens­en skal vaere dekket til, legger Løyning til.

– Dette er fylkesvei 803, så det er vi som har det overordned­e ansvaret for skiltingen. Vi har fått tak i den lokale entreprenø­ren og gitt beskjed om å ordne opp, for vi ønsker ikke å ha det sånn - det er viktig at det blir satt opp riktig.

Bilister og andre på Høylandsve­ien på Feda undrer seg over skiltingen ved avkjørsele­n til Høylandsfo­ss.

 ?? FOTO: TORBJØRN RAVNDAL ?? Vegvesenet har nå gitt beskjed til entreprenø­ren om å ordne skiltingen.
FOTO: TORBJØRN RAVNDAL Vegvesenet har nå gitt beskjed til entreprenø­ren om å ordne skiltingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway