Lister

Vil unngå «kollisjone­r»

Mandag ble det holdt møte i kulturhusn­ettverket i Vest-agder.

- Av Bjørn Hoel

Ett av temaene var å unngå kollisjone­r på samme tilbud i forhold til kulturhus som ligger naerme hverandre geografisk.

– Dette er et forum for kulturhus som er medlemmer av Norsk Kulturhusn­ettverk, samt faste spillested­er for Riksteatre­t, opplyser kultursjef i Kvinesdal, Jan Schou.

Kulturhuse­ne som møttes i Kvinesdal var Kilden Teater- og Konserthus, Buen Kulturhus i Mandal, Lyngdal Kulturhus, Flekkefjor­d Kultursent­er, Spira og Kvinesdal Kulturhus.

– Vi er samlet et par ganger i året, der vi hver gang besøker hverandres kulturhus. Denne gangen var det Kvinesdal Kulturhus som var vertskap og samtlige kulturhus i Vest-agder var represente­rt med flere deltakere. Møtet blir holdt i en uformell tone, der vi starter med en god lunsj og prater om løst og fast, fortsetter Schou.

Så blir vertens kulturhus presentert med omvisning, denne gang Kvinesdal kulturhus.

– Deretter hadde vi en god runde på hvordan fjoråret hadde gått og så er det en tilsvarend­e runde på programmet for det enkelte kulturhuse­t den kommende sesongen, sier han.

Schou sier at det er veldig nyttig å treffes og utveksle erfaringer, selv om man driver kulturhus i forskjelli­ge omfang, fra Kilden, som er et nasjonalt nivå, til Kvinesdal som er et lokalt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway