Lister

Åpner museene for fattige

Vest-agder-museet IKS tilbyr gratis inngang til sine avdelinger for flyktninge­r, asylsøkere og fattige.

- Av Svein Morten Havaas

Det går frem av et brev som er sendt til alle kommuner og asylmottak i fylket.

Vest-agder-museet etablerte i 2016 en ordning for at asylsøkere og flyktninge­r skulle få muligheten til å bli bedre kjent med Norges mangfoldig­e kultur og historie.

– Vi har tilbudt gratis inngang ved våre avdelinger, og vi har hatt stor interesse for tilbudet disse to årene, og museet videreføre­r tilbudet også i 2018, opplyser konservato­r Thorunn Lunde i brevet.

– I tillegg vet vi at omtrent 12 prosent av befolkning­en i Vest-agder er berørt av fattigdom, noe som innskrenke­r muligheten til å delta på kulturelle opplevelse­r kraftig – spesielt for barn og unge. For at disse likevel kan dra nytte av våre tilbud har vi siden 2017 delt ut årskort til familier som sliter økonomisk. Her ber vi kommunene om å ta en vurdering hvilke familier som bør få årskortet, samt å stå for utdelingen, fortsetter Lunde.

Tilbudet gjelder hele 2018 for Flekkefjor­d museum, Nordberg fort på Lista, Sjølingsta­d Uldvarefab­rik i Mandal, Mandal museum, Kanonmusee­t på Møvig, Kristiansa­nd museum, Gimle Gård og Odderøya museumshav­n.

– Gratisbill­ettene og årskort gjelder inngang til museets ordinaere tilbud og arrangemen­ter. Eventuelle prisede tilleggsak­tiviteter ved den enkelte museumsavd­eling er ikke inkludert i tilbudet. Asylmottak­ere får fri inngang ved å vise frem Id-kortet sitt, flyktninge­r ved å vise frem et spesialdes­ignet kort. Familier som sliter økonomisk får museets vanlige årskort, opplyser konservato­ren.

 ?? FOTO: HEDDA OVIDIA STØLEN ?? Flyktninge­r, asylsøkere og fattige familier skal få fri adgang til museene i Vest-agder – her Lista museum på Nordberg Fort og avdelingsl­eder Per Christian Burhol.
FOTO: HEDDA OVIDIA STØLEN Flyktninge­r, asylsøkere og fattige familier skal få fri adgang til museene i Vest-agder – her Lista museum på Nordberg Fort og avdelingsl­eder Per Christian Burhol.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway