Lister

«Lykkeliten» til Kvinesdal

- Av Bjørn Hoel

– Jeg tok rett og slett kontakt med ham og spurte om han ville gjøre det, og det sa han ja til, fremholder en fornøyd kultursjef, Jan Schou.

SOM MANGE sikkert vet handler stykket om hvordan det var å vokse opp med en voldelig far. Det var for øvrig gjennom TV 2-programmet «Vårt lille land» at historien om ham og hans tre søstre ble landskjent.

Rune Andersen er en av landets ypperste komikere. Etter at historien om hans familie ble kjent gjennom Tv-ruta, ønsket han å ta temaet inn på scenen. Og det har han tydeligvis lykkes godt med. Faedreland­svennen har gitt terningkas­t 6, mens VG har gitt terningkas­t 5. han kjent Rune Andersen siden begynnelse­n av 90-tallet, da Schou jobbet som koordinato­r for funksjonsh­emmede i Kvinesdal. Rune Andersen selv arbeidet som selger for engros-firmaet Tybring-gjedde, og solgte blant annet kulepenner og annet kontorrekv­isita. – Dette var før han ble kjent, men det var alltid morsomt å ha ham på besøk. Han var for eksempel god til å imitere folk da også, og fortalte mange gode historier, humrer Schou.

Det er Kvammen & Saegrov som presentere­r «Lykkeliten».

Regien har Pål Mangor Kvammen. Rune Andersen påpeker at valget med å sette opp forestilli­ngen «Lykkeliten» har vaert hans største utfordring som artist. Ifølge arrangøren­e brenner han for dem som har opplevd og opplever vold og overgrep som barn.

– I denne forestilli­ngen fortelles historien med de virkemidle­ne han mener er viktig, nemlig aerlighet, varme og humor, påpeker de arrangemen­tsansvarli­ge.

Forestilli­ngen «Lykkeliten» av og med komikeren Rune Andersen, settes opp i Kvinesdal til høsten. Jeg tror folk fra distriktet vil like dette veldig godt. JAN SCHOU

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Rune Andersen blir å se på scenen i Kvinesdal kulturhus i september, med forestilli­ngen «Lykkeliten».
FOTO: PRIVAT Rune Andersen blir å se på scenen i Kvinesdal kulturhus i september, med forestilli­ngen «Lykkeliten».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway