Lister

– Drøm blir virkelighe­t

- Av Lars Erik Larsen

Solveig Egeland fra Kvinesdal fikk en idé for to år siden om å lage katedral av plastsøppe­l på Hvaler i Østfold. Nå skal ideen realiseres.

– I dag blir drøm virkelighe­t. Håpets katedral som jeg så for meg her ute i det fjerne, skal nå realiseres, sier Egeland selv i en Facebook-video som er publisert på prosjektet­s side.

Egeland jobber som kulturrådg­iver i Borg bispedømme, som nå har bestemt seg for å lage en flytende katedral av plastsøppe­l.

– Målet med prosjektet er å forvandle ondt til godt. For det er noe godt i alt, også i plast. Derfor får taket et maleri laget av gamle plastkanne­r og plastfiske­kasser som folk finner langs strendene. Lyset slipper fint igjennom denne plasten, sier Egeland - som blir prosjektle­der for håpets katedral som hun selv står bak ideen til - til Fredriksst­ad Blad.

Prosjektet til Borg Bispedømme er langt i fra gratis. Budsjettet er på 20 millioner kroner, ifølge Fredriksst­ad Blad. Borg Bispedømme håper at Egelands planer skal kunne realiseres gjennom nasjonal dugnad.

– Det at flest mulig får et eieforhold til prosjektet, vil også tjene kampen for et renere hav. Derfor legger vi det ut til crowdfound­ing. Hvis Nils (11) vil samle inn plast og gi 50 kroner av lommepenge­ne sine er det like velkomment som millionstø­tte fra de store, sier Egeland til avisen.

 ??  ?? Solveig Egeland fra Kvinesdal står bak ideen om å lage katedral av søppel i Østfold.
Solveig Egeland fra Kvinesdal står bak ideen om å lage katedral av søppel i Østfold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway