Lister

En fredelig stemme for Israel

Profilerte Conrad Myrland skal holde sitt foredrag «Løgnindust­rien mot Israel i Norge» i Lyngdal.

- Av Vidar Falkum

– De aller fleste Miff-møter forløper veldig sivilisert og fredelig, og den største motstanden jeg får er ofte fra Israelvenn­er som har veldig sterke, egne overbevisn­inger om ulike spørsmål, svarer Conrad Myrland på spørsmålet om forventede reaksjoner på sitt foredrag i Lyngdal.

MIFF står for Med Israel for fred, og Myrland er daglig leder og nettredakt­ør i organisasj­onen.

– Vårt hovedformå­l er å formidle israelerne­s egne perspektiv­er, med vekt på de store gruppene i Israel, og ikke våre egne meninger, forklarer han.

Israel og Midtøsten er konfliktfy­lte tema. Myrland har blitt drapstruet for sine uttalelser, men lar seg ikke stoppe.

– Jeg forsto tidlig av historien i Europa og arabiske land at det er strengt nødvendig at det jødiske folket har sin egen stat hvor de kan styre og forsvare seg selv. De siste årene har ikke endret noe på dette, men bare forsterket denne overbevisn­ingen, sier han.

Foredrag han skal holde i Lyngdal kulturhus mandag 12. februar er mye omtalt, og heter «Løgnindust­rien mot Israel i Norge».

– Conrad har fulgt Israel og Midtøsten-debatten tett i over 20 år, og han har vaert klar på sin kritikk av norske mediers dekning av Israel. Det blir også mulighet til å stille spørsmål under foredraget, så vi kan få til en samtale rundt dette, sier Eldbjørg Grøvan.

Arrangør er MIFF Lister, og Grøvan har sagt seg villig til å bli med i styret. Det blir et kort årsmøte i forkant av mandagens foredrag.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Conrad Myrland, daglig leder og nettredakt­ør i Med Israel for fred, kommer til Lyngdal på mandag.
FOTO: PRIVAT Conrad Myrland, daglig leder og nettredakt­ør i Med Israel for fred, kommer til Lyngdal på mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway