Lister

Smekkfullt kulturhus på Folk og røvere

- Sofia Bruno, pastor i Kirken i Dalen, Kvinesdal

Riksteater­ets forestilli­ng Folk og røvere i Kardemomme by går for fulle hus. Kvinesdal var ikke noe unntak. Kulturhuse­t var sprengfull­t. Det er gøy når et arrangemen­t blir så populaert.

På Jesu tid var Jesus selv utrolig populaer. Overalt han gikk flokket folk seg om ham, og ofte talte han til tusenvis av mennesker på en gang. Både folk og røvere fulgte ham! Bibelen sier nemlig gjentatte ganger at han var populaer blant syndere og tollere.

Tollerne var tydeligvis så upopulaere at de ble klassifise­rt i en egen «syndeklass­e». De var kjente for å røve til seg penger og gjøre seg rike på andres bekostning. Og da holdt det ikke å innlemme dem i gruppen «syndere».

Det var en del som mente seg for fine til å bli sett med disse menneskene, og de religiøse lederne kritiserte Jesus for at han brukte så mye tid med dem.

Det interessan­te er å se hvordan Jesus møtte disse «oversynder­ne». Vi har et godt eksempel i Lukas 19, i Jesu møte med overtoller­en Sakkeus. Det står ikke et sted at Jesus konfronter­te ham med hans synder eller pekte på hans usselhet. Jesus viste ham godhet og inviterte seg selv hjem på middag til huset hans, til stor forargelse for de religiøse.

Hva ble resultatet? Sakkeus ble helt forandret. Møte med Jesus og hans godhet forandret ham!

Det er slik Bibelen sier i Romerne 2, 4, at Guds godhet driver til omvendelse. Jesus elsker oss slik at vi vil forandre oss, og hans nådes kraft hjelper oss. Han dømmer ingen av oss! (Joh. 3, 17).

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway