Lister

Stilte til start

I helgen skulle Farsunds beste Fifa-spiller kåres. Mathias Petterson (t.v) og Svein Carlos Heimvoll var blant de unge som fikk prøve seg.

- Av Olav Hoel

Et 20-talls ungdommer brukte lørdagskve­lden på å spille det populaere fotballspi­llet FIFA på Lista Misjonskir­ke.

– Først og fremst har jeg bare lyst til å ha det gøy, så forventnin­gene mine er at alle skal trives og at vi får det greit sammen og trives som gjeng. Her er det folk fra fra både ungdomssko­le og videregåen­de skole, sier Jonas Hompland.

HAN STÅR SOM hovedarran­gør av denne Fifaturner­ingen, som startet lørdag ettermidda­g og pågikk litt utover lørdagskve­lden.

– Det begynte med at Andre Mikael Heimvoll skulle ha arbeidsuke med meg som hospiterin­g fra ungdomssko­len, og da tenke jeg at vi måtte finne på noe gøy å jobbe med og som ikke bare er kirkerelat­ert. Jeg jobber her som ungdomsarb­eider til vanlig, og da kom da på å ha denne turneringe­n som ble en stor del av hans uke her med organiseri­ng, invitering og sånt. For min del har dette også vaert litt for å senke terskelen litt for de som ikke går i kirken til vanlig, sier Hompland.

DETTE ER FØRSTE GANG de har arrangert dette i Lista Misjonskir­ke, og han legger ikke skjul på at han hadde håpet på et noe bedre oppmøte.

– Jeg har derimot vaert med på å arrangere et tilsvarend­e arrangemen­t i Lyngdal tidligere, og da var vi nesten 60 stykker, så jeg hadde håpet på litt flere enn de 20 vi er her i dag. Det er riktignok gode spillere, så nivået er høyt, sier Hompland.

Men de som møtte opp så ut til å kose seg på arrangemen­tet.

– Det er koselig, sosial og fint, sier Sivert Nesheim.

Han får støtte av Jonas Martinsen.

– Det er fint å møte folk som er litt yngre og spille litt med dem, og ikke bare spille med folk

på min alder. Her møtes vi forskjelli­ge kull for å spille sammen, og det er moro, sier han.

– Hvordan har det gått så langt?

– For meg går det veldig dårlig, for jeg kan egentlig ikke FIFA. Jeg er derimot sosial, og det er jo det som er viktig. Så er håpet å få ihvertfall en seier i løpet av kvelden, sier Martinsen.

– Jeg har tapt en til nå og vunnet resten. Målet er jo å vinne turneringe­n, sier Nesheim.

Formålet med turneringe­n var å kåre Farsunds beste Fifa-spiller. Den tittelen kunne derimot havnet i nabokommun­en, for Mats Remi Rom var en av de som tok turen fra Lyngdal for å delta på dette arrangemen­tet.

– Jeg tenkte at jeg måtte komme ut hit for å vise at det er noen i Lyngdal også som vil kjempe mot de fra Farsund, forhåpentl­igvis. Samtidig er dette bare for gøy, sier Rom.

MATHIAS PETTERSON og Svein Carlos Heimvoll spilte uavgjort 1–1 like før Lister snakker med dem. Også de har sansen for turneringe­n.

– Jeg synes det er veldig gøy. Det er noen morsomme og intense kamper. Til nå har det blitt en seier, en uavgjort og et tap for min del, sier Petterson.

Svein Carlos Heimvoll nådde til slutt finalen i kampen om å bli Farsunds beste Fifa-spiller. Der ble det derimot tap mot Andre Gilja.

– Jeg spiller mye FIFA, og synes det er veldig gøy med konkurrans­e og turnering, og har et stort vinnerinst­inkt, sier Heimvoll.

Til tross for en viss frustrasjo­n da Heimvoll utlignet på tampen, er Pedersen fornøyd med å spille uavgjort mot en av finalisten­e.

– Jeg er nokså fornøyd med å klare uavgjort mot han, ja. Jeg trodde jeg skulle tape, sier Petterson.

Her møtes vi forskjelli­ge kull for å spille sammen, og det er moro. JONAS MARTINSEN

 ??  ??
 ??  ?? Jonas Olsen (naermest) og Mats Remi Rom var blant de som koste seg med det populaere fotballspi­ller FIFA på lørdag.
Jonas Olsen (naermest) og Mats Remi Rom var blant de som koste seg med det populaere fotballspi­ller FIFA på lørdag.
 ??  ?? Jonas Hompland (f.v.), Jonas Martinsen, Andre Mikael Heimvoll.
Jonas Hompland (f.v.), Jonas Martinsen, Andre Mikael Heimvoll.
 ??  ??
 ??  ?? Arrangør Jonas Hompland strekker her hendene i vaeret under en kamp mot Sivert Nesheim. Jonas Martinsen (t.v) og Håkon Torkildsen (t.h) følger med.
Arrangør Jonas Hompland strekker her hendene i vaeret under en kamp mot Sivert Nesheim. Jonas Martinsen (t.v) og Håkon Torkildsen (t.h) følger med.
 ??  ?? Svein Carlos Heimvoll (naermest) og Mathias Petterson møtes her til kamp som henholdsvi­s Arsenal og Juventus.
Svein Carlos Heimvoll (naermest) og Mathias Petterson møtes her til kamp som henholdsvi­s Arsenal og Juventus.
 ??  ?? Sivert Nesheim og Mats Remi Rom. Bak:
Sivert Nesheim og Mats Remi Rom. Bak:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway