Lister

Etterforsk­er falske fakturaer i omløp

- Av Vidar Falkum

– Saken etterforsk­es som bedrageri/ forsøk på bedrageri, opplyser førstekons­ulent Margareth Gusjås Aas ved økokrimsek­sjonen i politiet i et brev hun har sendt til Farsund og Lyngdal kommuner.

Der heter det at Innlandet politidist­rikt etterforsk­er en sak der en mann på Elverum har utstedt fakturaer til en rekke kommuner i 2017 uten at det har vaert utført noe arbeid. Fakturaene er utstedt i navnet til et snekkerfir­ma og også et tømrerfirm­a.

Grunnen til at Aas tar kontakt med de to Lister-kommunene er at de har funnet utstedte fakturaer blant det beslaglagt­e materialet hos mannen. Her har det dukket opp én faktura til Lyngdal kommune og én til Farsund kommune. Begge er datert 26. mai i fjor. Beløpet på fakturaen til Lyngdal kommune er på 23.263 kroner og 13 øre, mens den som er utstedt til Farsund kommune er på 22.718 kroner og 13 øre.

Politiet ber kommunene sjekke om de har mottatt fakturaen, og om den navngitte personen har utført noe arbeid for dem. De ber også opplyst om kommunene har mottatt flere fakturer fra de to selskapene.

– Innlandet politidist­rikt vil opprette straffesak­er der vi ser at kommuner er bedratt/ forsøkt bedratt. Det er derfor ikke nødvendig at dere anmelder forholdet, opplyser førstekons­ulenten.

En mann i Elverum har laget falske fakturaer med Lyngdal og Farsund kommuner som mottaker.

 ??  ?? Mannen skal ha sendt en faktura på 23.000 kroner til Lyngdal kommune.
Mannen skal ha sendt en faktura på 23.000 kroner til Lyngdal kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway