Lister

Skal få spillerne til å løfte blikket

Utvikler fotballsim­ulator

- Av Lars Erik Larsen

Styreleder i Tecmaster AS, Ole Tom Røynestad, sier store aktører følger med på hva de foretar seg.

– Jeg har virkelig tro på at 2018 skal bli mitt år. Det er noen skikkelig store aktører som har sagt at de kan tenke seg å se mer av prosjektet vårt, sier Røynestad, som har vaert trener i FFK i flere år.

– Samtidig vil jeg rette en stor takk til Christiane Skage i Lister Nyskaping som har gjort en god jobb for oss så langt. Det har vaert viktig for å få en god start.

I fem år har Røynestad, ifølge ham selv, gått rundt med et tankeekspe­riment om et apparat som skal kunne utvikle fotballspi­lleres evne til å heve blikket og orientere seg skikkelig før de slår neste pasning.

– Som trener i Flekkefjor­d i flere år ser jeg at veldig mange ser ned i bakken når de mottar ballen. Det er en uting. De aller beste spillerne i verden er de som løfter blikket mest, og det er ofte dette som skiller de beste fra de nest beste, sier han.

Simulator

Måten dette skal gjøres på, er gjennom å sende spillere inn i en simulator. Her blir de tvunget til å løfte blikket og orientere seg. Når de kommer ut fra simulatore­n, vil de bedre skjønne hva det handler om, ifølge Røynestad.

– Alt dette skal vaere styrt av App. Det vil si at når Per eller Pål kommer tilbake om to/ tre måneder, så vil han kunne se egen utvikling raskt.

– Skal dette vaere noe som kun er for de største klubbene eller kan din klubb, Flekkefjor­d, og andre på denne størrelsen få tak i denne maskinen på sikt?

– Mitt mål er at den skal bli allemannse­ie. Det skal vaere noe alle kan få tak i og bruke, svarer han.

Støtte

Torsdag fikk Tecmaster AS tildelt 150.000 kroner av Listerfond­et for å utvikle produktet. Selskapet består av Røynestad, hans far Tom Toralf Røynestad og Frank Rob. Patentet på produktet er allerede i boks.

– Det vi jobber hardest med nå er å få på plass noen skal utvikle produktet sammen med oss. Alt er egentlig klart, men vi trenger samarbeids­partnere. Som sagt har jeg stor tro på at dette lar seg ordne med tanke på hvor interesser­te mange har vaert til nå.

– Når er dette apparat på plass i Flekkefjor­d for testing?

– Det er vanskelig å si sikkert, men kanskje allerede i løpet av året. Vi vet nokså konkret hva det vil koste å lage en prototype, men det vil vi ikke gå ut med nå.

Mitt mål er at den skal bli allemannse­ie. Det skal vaere noe alle kan få tak i og bruke. OLE TOM RØYNESTAD

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Ole Tom Røynestad er fotballman­n fra topp til tå. Nå jobber han med å utvikle et apparat som skal forbedre spillernes evne til å orientere seg. Her er han avbildet på kamp i Spania.
FOTO: PRIVAT Ole Tom Røynestad er fotballman­n fra topp til tå. Nå jobber han med å utvikle et apparat som skal forbedre spillernes evne til å orientere seg. Her er han avbildet på kamp i Spania.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway