Lister

Fikk kjørt oss med Crossfit

-

Sist mandag var det Tor Rune Vatland fra Lotus Gym i Vanse som ledet Ti på 12økta, og vi fikk virkelig testa oss.

Etter en god halvtime med informasjo­n, innføring og oppvarming, satte Tor Rune Vatland oss igang med en 15 minutter lang, intensiv Crossfit-økt, bestående av øvelsene thruster, omvendt roing, burpee over bar og pull snatch. Disse skulle vi ha henholdsvi­s 10, 12, 14 og 16 repetisjon­er av før vi gikk videre til neste post. Vi fikk derimot gå sammen to og to, og kunne dele disse repetisjon­ene mellom oss. Dermed kunne vi for eksempel ta halvparten hver, og det var igrunnen hardt nok bare det.

JEG Må INNRØMME at jeg slet med å ta halvparten av alle øvelsene selv, men heldigvis hadde jeg en sprek partner som kunne trå til litt ekstra der jeg ikke strakk til. Det var mye opp og ned, så det tok ikke lang tid før vi merket at pulsen steg. Dette var heller ikke noe jeg hadde gjort før, så trengte litt tid på å komme inn i det. Skulle vi hatt denne øvelsen igjen neste gang, hadde jeg sikkert klart meg bedre.

På de to foregående mandagene ble vi også testet hvor lenge vi holdt ut i den såkalte 90-graderen. Som jeg nevnte i den forrige bloggen, forbedret jeg tiden min med et halvt minutt fra den første til den andre gangen. Før økta sist mandag hadde jeg derfor en uttalt ambisjon om å runde to minutter i denne stillingen. Men rett etter en intensiv Crossfit-økt, var ikke stemningen i gruppa stor for å gjennomfør­e denne testen. Målet om å runde to minutter får derfor ligge til neste gang.

SIDEN FELLESØKTA for en uke siden har jeg jobbet mye på ettermidda­gen og kvelden, samt i helga. Det har gjort at jeg ikke har fått til en ekstra treningsøk­t eller gått noen turer. Å gjøre slike ting før jobb har jeg så langt ikke vaert god til. Jeg prøver derimot alltid å holde meg i en viss bevegelse, og skrittelle­ren min har den siste uken vist mellom 3.700 og 8.500 skritt om dagen, noe som ikke er noe mer enn på det jevne. Det sies vel at man bør gå 10.000 skritt om dagen.

En av fordelene med ettermidda­gs-/kveldsvakt­ene er derimot at jeg må ordne middagen selv. Da blir det fort til at jeg finner noe Fjordland eller lignende på butikken som jeg kan varme opp i mikroen. Siden disse rettene vanligvis er mindre enn det som kommer på bordet hjemme, blir det også til at jeg spiser mindre når jeg er på jobb. Så aldri så galt at det ikke er godt for noe.

MANDAG ER DET tid for den femte fellesøkte­n, og vi naermer oss altså halvveis i Ti på 12-prosjektet. Selv om det til tider er ganske hardt, har jeg ingen planer om å gi opp. Jeg er en type som liker å fullføre det jeg har begynt på.

Denne gangen er det Farsund IL som skal ha økten med oss. Ifølge initiativt­aker Øystein Mikalsen er det da Arne Tangvald Olsen, som er aktiv innenfor håndballen i idrettslag­et, som vil trene med oss. Hva vi skal gjøre denne gangen vet jeg ikke, så det blir spennende.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway