Lister

Kjenn ditt liv

-

Andakter. Lister i uke 7. Av .

Joh 14,8-14: «Jesus svarer: «Kjenner du meg ikke, Filip, enda jeg har vaert hos dere så lenge? Den som har sett meg, har sett Far.»

Kjenner du dypest sett deg selv, din kone, og dine barn? Kjenner du egentlig dine venner? Kjenner du din Gud? Hvordan er livet ditt nå? Er det stress fra morgen til kveld? Er kalenderen fylt med bare aktivitete­r og gjøremål?

Jeg vil hevde at vi lever i et samfunn som mangler noe svaert vesentlig. Et elementaer­t behov, en grunnpilar for vår eksistens. Vet du hva dette er? Ordet er stillhet. Kjenner du på stillhet i ditt indre, eller er det mange tanker som kverner rundt i hodet ditt? Du er nok ikke alene på å kjenne på stress og jag. Stress vil alltid vaere en del av våre liv her på jorden. Samtidig er det viktig at vi finner en ro midt i våre plikter, jobb og aktivitete­r. Man kan faktisk baere med seg en ro og en fred inni alt man tar seg fore. Jeg øver selv på dette, det å finne mer ro, stillhet og hvile i mitt indre, midt i livets fasetter. Jeg og du, alle mennesker trenger en indre oase som gir oss påfyll av liv, fred og glede. Jeg har min oase bl.a. hos Gud, kvalitetst­id med kone og barna. Trening, musikk, film, lesing, sjakk og ikke minst stillhet/ ro/ hvile for stillheten­s skyld. Dette er noe som gir meg styrke og fred. Finn også det som gir deg ro, stillhet og hvile midt i ditt liv. Det trenger du.

Lykke til!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway