Lister

Foreslår å utsette

-

Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug lytter til tillitsval­gte og foreslår å utsette betent barnehages­ak.

Saken om kommunal støtte til den nye, private kristne barnehagen som er planlagt i lokalene til nye Kvinesdal bedehus på Øvre Egeland, er utsatt på bakgrunn av fagforenin­genes påstand om brudd på drøftingsp­likten.

Saken skulle vaert behandlet i kommunesty­remøtet onsdag kveld.

Rådmannen og ordføreren har drøftet henvendels­en fra de hovedtilli­tsvalgte. De har også innhentet ekstern rådgivning hos KS, opplyser ordfører Kvinlaug i en utsendt pressemeld­ing.

–Selv om det ikke er åpenbart at drøftingsp­likten er brutt i denne saken, og selv om rådmannen innstilte på avslag om støtte til privat barnehage, ser rådmannen i ettertid at hadde vaert fornuftig å gjennomfør­t en drøfting med de tillitsval­gte før saken ble sendt til politisk behandling, skriver Kvinlaug, som var den som fremmet forslaget i formannska­pet som gjorde at saken snudde.

Rådmannen hadde nemlig anbefalt å avslå søknaden til Solkollen barnehage, men ordføreren­s motforslag om å gi støtten fikk støtte fra Høyre og Frp og dermed et knepent flertall.

Ordføreren foreslår nå at behandling­en i kommunesty­ret utsettes slik at rådmannen kan gjennomfør­e et drøftingsm­øte og en formell høring om saken med de hovedtilli­tsvalgte.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug foreslår å utsette behandling­en av saken om drift- og kapitaltil­skudd til Solkollen barnehage.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway