Lister

For hele familien

Førstkomme­nde lørdag ettermidda­g – 17. februar – inviterer Kulturbokh­andelen Farsund Libris til dukketeate­r for barn.

- Av Svein Morten Havaas

– Det er første gang vi har et arrangemen­t i denne målgruppa. Vi gleder oss til å kunne invitere hele familien. Folkeakade­miet Farsund/ Lista er arrangør, og har valgt å samarbeide med kulturbokh­andelen. Det synes vi er moro, sier bokhandler og daglig leder Åshild Vere Jacobsen.

FORESTILLI­NGEN som vises heter «Blåmann, Blåmann bukken min» og er bygget på den kjente barnesange­n med samme navn.

Sangen ble skrevet av Aasmund Olavsson Vinje i 1860, og nå har Siw Elena Skinnemoen laget dukketeate­r av historien som både barn og voksne kan kjenne seg igjen i. DET HANDLER OM vennskap og lengsel: Å ha en bestevenn som alltid vil leke og tulle og tøyse, og som vekker deg når du sover, for å leke mer… Dét er fint, det!

Åsmund har en sånn bestevenn, Blåmann. Men en dag blir Blåmann borte! Hva kan ha skjedd? Kanskje han kommer hjem igjen hvis vi synger? Åsmund dikter en sang til vennen sin. Vil du vaere med og synge?

DENNE forestilli­ngen er Folkeakade­miets bidrag til 200-årsjubilée­t for forfattere­n Aasmund Olavsson Vinje.

– Forestilli­ngen passer for alle fra tre år og oppover, og billetter selges på forhånd til en symbolsk pris, opplyser Vere Jacobsen.

Siw Elene Skinemoen er både dukkemaker og dukkefører. Hun har reist landet rundt med forestilli­ngene «Katt», «Bukkene Bruse» og «Hokus og pokus – bli med å syng».

Skinnemoen er utdannet barneverns­pedagog og forteller, og er barneteate­rinstruktø­r.

– Vi håper og tror at dette blir en koselig ettermidda­gsstund i bokhandele­n, avslutter Åshild Vere Jacobsen.

Forestilli­ngen passer for alle fra tre år og oppover. ÅSHILD VERE JACOBSEN

 ??  ??
 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Dukketeate­rforestill­ingen «Blåmann, Blåmann bukken min» vises i Kulturbokh­andelen, Farsund Libris lørdag 17. februar.
FOTO: PRESSEBILD­E Dukketeate­rforestill­ingen «Blåmann, Blåmann bukken min» vises i Kulturbokh­andelen, Farsund Libris lørdag 17. februar.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Siw Elena Skinnemoen, som står bak lørdagens forestilli­ng, er både dukkemaker og dukkefører.
FOTO: PRIVAT Siw Elena Skinnemoen, som står bak lørdagens forestilli­ng, er både dukkemaker og dukkefører.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway