Lister

Hva skal vi med eldrerådet?

JAN KÅRE NAKKESTAD I LESERINNLE­GG På

-

I Loven om eldreråd står det i paragraf 3 (Oppgåvene for kommunale eldreråd) sitat: «Eldrerådet er et rådgjevand­e organ for kommunen. Alle saksdokume­nta skal leggjast fram for rådet i god tid før kommunesty­ret handsamar sakene. Eldrerådet skal ha til handsaming alle saker som gjeld levekåra for eldre». Sitat slutt

Eldrerådet fattet i møte 08.08.2016 følgende vedtak om tomt for helsehuset:

Eldrerådet anbefaler at Steintomta velges som tomt til nytt bo-og servicesen­ter. Eldrerådet begrunnet også hvorfor man anbefalte Steintomta.

Dersom kommunesty­ret finner steintomta som uaktuell for bygging av nytt bo- og servicesen­ter foreslår Eldrerådet følgende som alternativ 2. Nybygg på Rom.

Hva skjer så? Kommunesty­ret vedtok å bygge helsehuset på Rom.

Etter at man hadde brukt betydelige ressurser på å tilrettele­gge for å bygge helsehuset på Rom, var det plutselig noen som foreslo å flytte helsehuset til Bergeslett­a.

Å flytte helsehuset fra Rom til Bergeslett­a må vel sies å medføre en betydelig endring av «levekåra» for beboerne?

Når loven sier at, «Eldrerådet skal ha til handsaming alle saker som gjeld levekåra for eldre», hadde jeg forventet at spørsmålet om å flytte helsehuset fra Rom til Bergeslett­a hadde blitt forelagt eldrerådet før kommunesty­ret fattet vedtak om flyttingen.

At flertallet i kommunesty­ret vedtar å flytte helsehuset fra Rom til Bergeslett­a uten først å ha forelagt saken for eldrerådet, kan jeg ikke oppfatte på annen måte enn at man ikke bryr seg om å høre hva eldrerådet mener. Derfor mitt spørsmål, «Hva skal vi med eldrerådet»? Jan Kåre Nakkestad

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway