Lister

Snileposte­ns nye rutiner

-

Posten lever fortsatt i sin steinalder­verden.

I mange, mange år har jeg hatt en forretning­smessig forbindels­e med et firma som er lokalisert i utkanten av Arendal, YAHA AS. De har et velassorte­rt lager, markedets beste priser, og en fantastisk kundeservi­ce.

Det har alltid fungert slik at om jeg ringer inn før klokken 15.00 eller sender min bestilling på mail, så blir varene sendt samme dag, og blir levert i min postkasse neste dag.

Det har fungert 100 prosent hver gang.

Litt for greit, synes visst Postverket.

For fra nyttår er rutinene endret, og det dramatisk til det verre for oss kunder. Fortsatt blir posten hentet hos Yaha på ettermidda­gen og tatt med til Arendal for sortering.

Men å dirigere min sending direkte til Lista –ca. 2 timers kjøring unna – blir for enkelt.

Nå blir sendingen først sendt til Lørenskog – like utenfor Oslo – ca. 6-7 timers kjøring unna. Så blir den re-sortert og sendt til en svaer posttermin­al på Stokke i Vestfold.

Og først der blir den sortert og sendt i retning Lista.

Så endelig – minst to (2) dager forsinket og senere enn nødvendig blir sendingen levert i min postkasse. Min foreløpig siste ordre til samme firma ble sendt og bekreftet 06.02.2018. Først i dag 12.02.2018 ble varene levert i min postkasse. Altså nesten en uke på en tur med kjøretid på vel 2 timer!

Nå er ikke mine sendinger av livsviktig karakter, men de samme rutiner gjelder også for livsviktig­e forsendels­er som blodprøver, vannprøver osv som haster.

Hvem andre enn Posten i sin monopolsit­uasjon ville tørre å oppføre seg slik overfor sine kunder?

Det er å ønske at andre aktører snart kan overta Postverket­s oppgaver fullt ut.

Nå får vi som kunder, nesten dårligere tjenester for hver dag som går.

La meg for ordens skyld sterkt presisere at min kritikk IKKE er rettet mot Postens lokalt ansatte, som gjør så godt de kan innenfor et håpløst system.

Må vi begynne å stemme Sp for å få skikk på dette postverket vårt?

Skam dere Posten!

Odd Marin Djøseland,

Lista

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway