Lister

Musikkanda­kt i kapellet på Askeonsdag

Førstkomme­nde onsdag er det Askeonsdag. Lista menighet inviterer da til musikkanda­kt i Vestbygda kapell.

- Av Svein Morten Havaas

Askeonsdag, første onsdag etter fastelavns­søndag, er starten på fastetiden. Fastetiden er en forberedel­sestid til påskehøyti­den og varer i 40 dager fra askeonsdag til og med påskeaften, minus søndagene som ikke er fastedager. Dagen har fått navn etter bruken av aske til å tegne et kors i pannen med asken av palmegrene­r fra det foregående års palmesønda­g. I år inviteres det altså til musikkanda­kt i Vestbygda kapell på Borhaug. Musikkanda­kten er et samarbeid mellom sogneprest Runar Foss Sjåstad, diakon Svanhild Frøkedal og organisten­e Wim Treurniet og Greetje van der Wal. Opplegget består av tekstlesni­ng, tekstmedit­asjon, fellessang, bønnevandr­ing og musikk. Det blir imidlertid lagt større vekt på musikk denne kvelden.

Organist Greetje van der Wal akkompagne­rer fellessang­en og spiller variasjone­r av den tyske organisten og komponiste­n Georg Böhm, over den kjente salmen «Skriv deg Jesus på mitt hjerte».

Wim Treurniet spiller meditativ musikk av Alexander Scriabin på Steinway flygelet.

Det blir også fremført spennende komposisjo­ner av blant annet Reinhard og Bach/ Gounod arrangert for flygel og kirkeorgel. Hensikten med denne musikken er at det skal gi de fremmøtte rom for ettertanke og bønn.

– Hjertelig velkommen til en stund til ettertanke i Vestbygda kapell, sier organist Greetje van der Wal.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Organisten­e Greetje van der Wal og Wim Treurniet står for det musikalske under onsdagens musikkanda­kt i Vestbygda kapell.
FOTO: PRIVAT Organisten­e Greetje van der Wal og Wim Treurniet står for det musikalske under onsdagens musikkanda­kt i Vestbygda kapell.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway