Lister

Planlegger stor korpsdag

- Av Svein Morten Havaas

Det planlegges Musikkorps­enes dag i Farsund lørdag 21. april.

Korpsene i Farsund kommune har igjen vaert samlet til felles møte med kultursjef Inge Eikeland i anledning Musikkorps­enes år i Norge. Musikkorps­enes dag er tenkt holdt som en lokal markering av denne begivenhet­en.

Det er ikke satt av egne midler til arrangemen­tet i kommunens budsjett for 2018, men kultursjef­en skal sjekke om det finnes nasjonale midler man kan søke på, fremgår det av referatet etter det nevnte møtet.

Det er opprettet en egen Facebook-side for arrangemen­tet. Opprinneli­g ble det jobbet med en korpshelg i Listahalle­n, men det skjer mye annet denne helgen –blant annet håndballcu­p og Military Tatoo. I forhold til det siste kan det vaere at Farsund Janitsjar og Lista musikkorps ikke kan spille.

Det var likevel bred interesse for å lage til «Musikkorps­enes dag i Farsund» i Listahalle­n den nevnte datoen. Farsund musikkråd vil også vaere med å arrangere.

–Det er gøy å arrangere noe sammen, vise mangfoldet – og vise at korpsbeveg­elsen fortsatt står sterkt i Farsund. Arrangemen­tet kan også virke bra i forhold til nyrekrutte­ring, heter det i møterefera­tet.

Arrangøren­e ser for seg at de ulike korpsene vil spille fire-fem stykker hver. Ordfører Arnt Abrahamsen blir invitert til å delta og det vurderes felles matsalg. Korpsene vurderer også en felles øvelseshel­g med instruktør til høsten. Dette vil kultursjef Inge Eikeland sjekke naermere om det finnes muligheter for.

 ?? FOTO: SIDSEL TØNNESSEN ?? Det jobbes med en felles korpsdag i Listahalle­n lørdag 21. april.
FOTO: SIDSEL TØNNESSEN Det jobbes med en felles korpsdag i Listahalle­n lørdag 21. april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway