Lister

Deltok på byutviklin­gskonferan­se

- Av Mona Wikøren

Det sier Joakim Gitlestad fra Farsund om deltakelse­n på sin andre internasjo­nale konferanse om baerekraft­ig byutviklin­g.

Han deltok på World Urban Forum 9 (WUF9) som finner sted i Kuala Lumpur, Malaysia fra 7. til 13. februar 2018.

Gitlestad er en av to representa­nter fra miljø- og utviklings­organisasj­onen Spire som jobber for en rettferdig og baerekraft­ig verden. Spire ble til da Utviklings­fondet fikk Operasjon Dagsverk i 2003. En gjeng engasjert ungdom kom da sammen med mål om å skape en ungdomsorg­anisasjon som fokuserte på sammenheng­en mellom miljø og utvikling.

Kommunal- og moderniser­ingsdepart­ementet har engasjert organisasj­onen for å skrive en rapport med konkrete innspill til hvordan Norge bedre kan tilrettele­gge for ungdomsmed­virkning i byplanlegg­ing og byutviklin­g.

Ifølge Spire er de den eneste ungdomsorg­anisasjone­n i Norge som spesifikt jobber politisk med temaet baerekraft­ig byutviklin­g, både i et nasjonalt og globalt perspektiv.

Organisasj­onen sender som nevnt to delegater, Gitlestad og Hilde Rognlien, til konferanse­n for å tilegne seg ny kunnskap om temaet og møte unge fra hele verden som jobber med ungdomsmed­virkning.

– Prognoser tilsier at innen 2050 vil to tredjedele­r bo i urbane områder, derfor er det åpenbart at utviklinge­n som skjer i byer er helt avgjørende for fremtiden vår.

 ??  ?? Joakim Gitlestad er en av to representa­nter fra miljø- og utviklings­organisasj­onen Spire som jobber for en rettferdig og baerekraft­ig verden.
Joakim Gitlestad er en av to representa­nter fra miljø- og utviklings­organisasj­onen Spire som jobber for en rettferdig og baerekraft­ig verden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway