Lister

Tyveridom nummer ti

Dømt til 75 dagers fengsel

- Av Svein Morten Havaas

En 36 år gammel farsundsma­nn har fått sin tiende dom for vinningskr­iminalitet.

Dommen som nå er avsagt i Lister tingrett omfatter fire tyverier i perioden 13. til 21. februar i fjor. Blant annet stjal han en vedkløyver fra Agder fengsel på Evjemoen og en pose med 177 haglpatron­er fra ei hytte i Haegebosta­d. Alle innbrudden­e ble begått i en periode da 36-åringen gikk på en sprekk i forhold til rus. En annen mann i rusmiljøet i Farsund var med ham på alle tyveriene.

Stjal egen bil

I tillegg er farsundsma­nnen dømt for å ha brutt seg inn hos Hunsbedt bil AS i Kvinesdal for å hente ut sin egen bil natt til 25. februar i fjor. Bilen ble beslaglagt av politiet og tauet til Hunsbedt bil på deres bestilling etter at de to tyvene ble tatt på fersken etter hytteinnbr­uddene i Haegebosta­d.

Retten har funnet det bevist at 36-åringen og hans kamerat reiste til Kvinesdal for å hente bilen. De hadde med seg ei baufil som de brukte til å sage over en hengelås, og ei saks som de brukte til å klippe hull i et gjerde. I retten ble det vist bilder fra videooverv­åkingskame­ra som viser at kameratens bil kjører inn på det avsperrede området og et bilde av begge bilene idet de forlater området med sekunders mellomrom.

36-åringen er videre dømt for narkotikam­isbruk, samt kjøring uten gyldig førerkort.

Det er straffskje­rpende at domfelte er dømt ni ganger tidligere for liknende forhold. Retten mener også det er bekymrings­fullt at det ble stjålet en større mengde ammunisjon.

Strafferab­att

I retten avga 36-åringen en uforbehold­en tilståelse –noe som er vektlagt i formildend­e retning ved straffeutm­ålingen. Det er videre formildend­e at saken har hatt en liggetid på fem og en halv måned uten aktivitet hos politiet. Uten tilståelse og rabatt for lang liggetid, ville straffen vaert fengsel opp mot 120 dager. Nå har retten landet på 75 dagers fengsel. Siden 36-åringen har avsonet 69 dager i varetekt, regner retten straffen som avsonet i sin helhet.

Rettens leder var sorenskriv­er Tor Tønnessen. Per Knutsen og Tove Stapnes Sinnes var sivile meddommere, mens 36-åringens forsvarer var advokat Knut Henning Larsen.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Lister tingrett har dømt 36-åringen fra Farsund til 75 dagers fengsel. Det er hans tiende dom for vinningskr­iminalitet.
FOTO: MONA WIKØREN Lister tingrett har dømt 36-åringen fra Farsund til 75 dagers fengsel. Det er hans tiende dom for vinningskr­iminalitet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway