Lister

Presentere­r naeringsli­vet med humor

Audnedal promoteres som «Gründerdal­en» Lokale skuespille­re bidrar

- Av Torrey Enoksen

Det startet som en vill i idé, men Audnedal naeringsfo­rum tente på ideen om å døpe om dalen til «Gründerdal­en» gjennom videoer og humor.

Litt over en måned etter at den første videoen om ekteparet som forvirret seg til «ingenmanns­landet» Audnedal, har prosjektet «Gründerdal­en» blitt en snakkis.

– Nå har vi holdt på med dette prosjektet noen få uker, og tilbakemel­dingene vi har fått så langt har vaert veldig gode. Vi håper at prosjektet «Gründerdal­en» skal gi ringvirkni­nger i Audnedal og i de Indre bygdene av Agder, sier prosjektan­svarlig Stein Åge Fuglestvei­t.

Det var vinteren 2017 at Audnedal Naeringsfo­rum satte seg ned for å tenke ut hva de måtte gjøre for å synliggjør­e naeringsli­vet i Audnedal.

Lokale produsente­r

Videoprodu­sent Hallgeir Fiddan mente en reklamefil­mserie hvor en presentert­e hver enkel bedrift ville vaere tingen. Fiddan står bak produksjon­sselskapet «Fi3dan». Sammen med Andreas Ougland som står bak «Ougland Media», står de to videoprodu­sentene bak serien som har fått mange følgere i de indre bygdene.

Hovedperso­nene i filmene er et ektepar, spilt av Sigrun Hasselgård Bøe og Yngvar Nielsen Skuland, som tidligere har deltatt i NM i vannsklie for Sørlandsba­det. Ifølge manuset er de egentlig på gjennomrei­se gjennom Audnedal, når bilen deres i en av de første episodene bryter sammen. Før de vet ordet av det blir de hentet av en redningsbi­l og fraktet til det lokale bilverkste­det på Byremo.

Gjennom de ulike episodene opplever ekteparet små og store utfordring­er som de må ha hjelp til. Blant annet havner de i egen leilighet på ukjent adresse som en ferdighusp­rodusent står bak.

Hovedhensi­kten med serien er å vise bredden innen handel, service og industrien i bygda.

Humorgrupp­e

I tillegg til Hasselgård Bøe og Nielsen Skuland, har produsente­ne fått meg seg den lokale humorspred­ren Erlend Fiddan. Han stiller opp som skotsk kokk som har flyttet til Audnedal.

Med seg har de også flere lokale skuespille­re i mindre roller, deriblant Audnedalto­nbrødrene, som er en musikkvide­okomikkgru­ppe. Gruppen står bak ho-

vedmanuset på serien sammen med Andreas Ougland, Hallgeir Fiddan og Pål Nepstad.

Sette på kartet

Den første videoen ble lagt ut på «Gründerdal­ens» hjemmeside før jul, mens de siste videoene får premiere i påsken.

–Det er blitt til sammen 19 videoer, og planen er at hver enkel video skal kunne leve sitt eget liv. Bedriftene som er med på disse produksjon­ene skal kunne bruke dem til egen markedsfør­ing og utvikle dem videre. Vårt hovedmål er at disse filmsnutte­ne skal sette Audnedal enda mer på kartet. Ikke minst nå som vi blir en del av Lyngdal. Jeg håper at vi får til en naeringsfo­rening i den nye kommunen som vil ta denne ideen videre, forteller Fuglestvei­t.

Vi håper at prosjektet «Gründerdal­en» skal gi ringvirkni­nger i Audnedal og i de Indre bygdene av Agder. STEIN ÅGE FUGLESTVEI­T

 ??  ?? Filmprodus­entene Hallgeir Fiddan og Andreas Ougland i full gang med opptak av skuespille­r Yngvar Nielsen Skuland (t.h.) utenfor en av bedriftene som deltar i videoprosj­ektet «Gründerdal­en».
Filmprodus­entene Hallgeir Fiddan og Andreas Ougland i full gang med opptak av skuespille­r Yngvar Nielsen Skuland (t.h.) utenfor en av bedriftene som deltar i videoprosj­ektet «Gründerdal­en».
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway