Lister

Venter storinnryk­k til motor messe i Lyngdal

- Av Torrey Enoksen

Med naermere 150 biler i tillegg til båter og motorsykle­r, blir helgens motormesse i Fibo-hallen en av de største som noen gang er blitt arrangert i Lyngdal.

– Vi må prøve å få inn 150 biler her, sier Nils R. Maeland fra Kvavik Auto.

– Det er minimum! sier salgs- og markedssje­f Tommy Slettebø ved Gumpen Auto Lyngdal.

De snakker om motormesse­n som arrangeres i Fibo-hallen til helga.

– Hvis vi sier at den første messen ble arrangert i år 2000, året etter at hallen sto ferdig, så er ikke det mye feil, mener Maeland.

– Med etablering av enda et nytt verksted de naermeste dagene, blir vi flere aktører enn på utstilling­en for to år siden. Det viktigste er at folk fra Søgne til Rogaland og innover i landet får møte oss. I tillegg skal Lyngdals store sønn Stian Fjelldal holde konsert begge dagene, opplyser Slettebø.

For tiende, eller er det 11. gang, går hele motorbrans­jen i Lyngdal sammen om felles messe.

Båter, ATV-ER, mopeder, motorsykle­r og personbile­r i alle prisklasse­r skal stilles ut i Fibo-hallen lørdag og søndag.

I løpet av helgen er det ventet at naermere 2.000 mennesker vil ta turen innom hallen. Trolig vil messen også resultere i konkrete salg.

– Det viktigste er å vise hva bransjen har å vise til. For bilbransje­n sin del har det skjedd utrolig mye fra 2015 og frem til i dag. Dette skyldes at interessen for elektriske biler og hybridbile­r har skutt i vaeret, sier Slettebø.

SLETTEBØ mener fokuset på elektriske biler de siste årene ikke gir et helt riktig bilde for personer som bor i mindre byer, tettsteder og i bygdene.

– Ta nå dette med rekkevidde­n. En kommer frem til et sted, men det er ikke sikkert at en kan få ladet batteriene på bilen før en begynner på hjemturen. Batteridre­vne biler er best som nummer to-bilen i mange husholdnin­ger her i regionen. Fremover vil vi se mer og mer hybrider der en kombinerer strøm med motorer som går på diesel eller bensin. Bilfabrikk­ene er veldig opptatt av å produsere så miljøvennl­ige motorer og biler som mulig. I mange år fremover tror jeg vi vil se at folk vil velge en bil med fossil motor som kan kombinere med strøm, mener Slettebø.

MED LYSERE DAGER, og forhåpentl­igvis også varmere dager, øker også interessen for motorsykle­r og ATV-ER. Twin Thunder i Lyngdal ble i både 2016 og 2017 belønnet som Gasellebed­rift i Vestagder. Videre har de av Polaris-konsernet fått prisen «Star Dealer» av det klassiske motorsykke­lmerket Indian.

– Markedsomr­ådet vårt strekker seg fra Haugesund i vest til Risør i øst.

Det at vi har blitt tildelt «Star Dealer» av Polar Skandinavi­a er viktig. Produktopp­datering og oppfølging, forhandler­møter og oppnådde salgsmål, er årsaken til at vi ble tildelt prisene. Omsetninge­n i 2017 gikk noe ned fra 12 millioner i 2016 til ti millioner i fjor, men det skyldtes at produksjon­en av «Victory»-motorsykle­ne ble lagt ned, sier Magne Ingebretse­n. EN AV DE VIKTIGSTE nyhetene motorsykke­log Atv-forhandler­en vil presentere under helgens motormesse, er at de nå også er blitt en del av tur- og motorsykke­lutleiesel­skapet Eagleride.

– Dette er et amerikansk firma som to personer startet opp med et par Harleyer. Nå har selskapet 15 representa­nter rundt om i verden utenfor USA. Vi er de eneste i Norge. Vi kan få melding fra en person i Australia som ønsker å leie sykkel og som spør om vi kan tilby en reisepakke til vedkommend­e, og omvendt. Dette er veldig spennende, og vi har alt fått de første henvendels­ene, sier Ingebretse­n.

Batteridre­vne biler er best som nummer to-bilen i mange husholdnin­ger her i regionen TOMMY SLETTEBØ, SALGS- OG MARKEDSSJE­F, GUMPEN AUTO LYNGDAL.

 ??  ?? Tommy Slettebø fra Gumpen Auto, Glenn Heim fra Yamaha båt og motor, Nils R. Maeland fra Kvavik Auto og Rune Vetås fra Lyngdal karosseri & auto er noen av utstillern­e under helgens motormesse i Lyngdal.
Tommy Slettebø fra Gumpen Auto, Glenn Heim fra Yamaha båt og motor, Nils R. Maeland fra Kvavik Auto og Rune Vetås fra Lyngdal karosseri & auto er noen av utstillern­e under helgens motormesse i Lyngdal.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway