Lister

Toyota-dominansen fortsetter?

- Av Lars Erik Larsen

Toyota har solgt flest personbile­r i Lister hvert år siden 2002. Starten på 2018 viser at de blir tøffe å slå i år også.

Vi må helt tilbake til 2001 for å finne sist et annet merke enn Toyota tronet øverst øverst på salgsliste­ne over antall solgte personbile­r i Lister. Den gang var det Opel som solgte best med 123 biler, mens Toyota kom på andreplass med 103 solgte personbile­r. Fra 2002 har Toyota vaert størst i Lister.

– DET ER JO FANTASTISK at vi har klart å holde det så lenge. Det skyldes nok at bilene vi selger har god kvalitet, og i tillegg at vi har bygget opp et godt forhold til våre lojale kunder. Er det noe galt, så rydder vi opp i det. Det betyr mye, sier salgssjef på Kjell Ore AS, som er en av to Toyota-forhandler­e i Lister, Erik Ore. – Kan det fortsette?

– Vi skal gjøre vårt for å selge så mange biler som mulig og håper å vaere i toppsiktet i fortsettel­sen også, svarer han.

SKAL VI BEDØMME utifra januar-tallene blir Toyota svaert tøffe å slå også i 2018. I årets første måned solgte Kjell Ore AS og Toyota Flekkefjor­d AS til sammen 18 personbile­r og troner med det øverst på salgsliste­ne for januar. Nummer to og tre på listen, Volkswagen og Skoda - som begge føres av Gumpens Auto i Lyngdal, står med ni salg.

– Vi er fornøyd med starten på året. Vi vet allerede nå at februar blir enda bedre, sier daglig leder på Gumpens, Stein Svardal. På SPØRSMÅL om han tror de andre bilforhand­lerne er lei Toyotadomi­nansen, svarer salgssjefe­n på Kjell Ore AS at det får andre svare på. Derfor stiller vi samme spørsmål til Gumpens Auto Lyngdal, som selger både Skoda og Volkswagen (som totalt solgte 176 personbile­r i 2017 mot Toyotas 202), Stein Svardal.

– Vi er jo det. Målet vårt på sikt er at vi skal ta Toyota, det er det ingen tvil om. Men det er vanskelig fordi Toyota selges av to forhandler­e i Lister. Det blir litt som om du hadde slått sammen tallene til Gumpens i Mandal og oss. Da hadde det sett det annerledes ut, påpeker Svardal.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Hos Kjell Ore AS i Vanse gleder de seg over Toyota-dominansen i Lister. Fra venstre: Selger Erik A. Bogaard, daglig leder Øyvind Ore og salgssjef Erik Ore.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Hos Kjell Ore AS i Vanse gleder de seg over Toyota-dominansen i Lister. Fra venstre: Selger Erik A. Bogaard, daglig leder Øyvind Ore og salgssjef Erik Ore.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway