Lister

Country-kveld på Utsikten

Det er duket for en stortstilt countrykve­ld på The Bølgen & Moi Hotel Utsikten lørdag 24. februar.

- Av Svein Morten Havaas

– Vi har lagt det hele opp som en venners venners fest med masse god countrymus­ikk. Det blir en veldig bra kveld, lover Kai Arne Homme på vegne av arrangøren­e.

DE HAR ALLIERT seg med lokale countrykre­fter. Kvelden startes av Nashville Sound fra Flekkefjor­d som er forsterket med countrysan­gerinnen Bente Torgersen fra samme by.

Besetninge­n består av Reidar Sollie (trommer), Ove Frøytlog (akustisk gitar/ vokal), Harald Øgreid (steelgitar), Kjell Vidar Hamre (bass/ vokal), Kenneth Tønnesen (piano/ trekkspill) og Palmer Tjøtta (munnspill).

DERETTER er det den utflyttede fjotlendin­gen Bjørn Wikøren som spiller opp. Han ga i januar 2014 ut sin andre plate «Your one and only» – en produksjon som ble spilt inn i Nashville, Tennessee med noen av de beste amerikansk­e studiomusi­kerne innen countrysja­ngeren.

Utgivelsen var etterlengt­et fordi Wikøren hadde stor suksess med debutalbum­et «Almost Like Being There». Den ble fullrost av kritikerne, fikk spilletid på radio og ble vel mottatt av det norske countrypub­likumet. En video fra debutplate­n ble dessuten spilt masse på NRKS Country Jukeboks. Låten «Blueberry winter, blackberry wine» ble sågar også plukket ut som lydspor til den norske filmen «Inn i mørket» fra 2012 med blant annet Thorbjørn Harr, Kåre Conradi og Laila Goddy på rolleliste­n.

Wikøren bor nå i Sandnes. Han har solgt flere tusen eksemplare­r av begge platene sine. Fjotlendin­gens musikk blir i dag spilt på radio i Norge, Sverige, Danmark og Nederland. Han turnerer rundt om i Norge, har hatt flere konserter i Danmark. Han har også stått på scener både i England og USA.

BÅDE Nashville Sound og Wikøren har gledet det lokale countrygla­de publikum med musikken sin ved flere anledninge­r. Lørdag er det altså Utsikten som er stedet om man vil oppleve dem live igjen.

– Vi oppfordrer alle til å ta på seg danseskoen­e, for dette blir det fart i, avslutter Kai Arne Homme.

Vi oppfordrer alle til å ta på seg danseskoen­e, for dette blir det fart i. KAI ARNE HOMME

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Klar for countrykve­ld på Utsikten lørdag kveld: Fjotlendin­gen Bjørn Wikøren, som nå bor i Sandnes.
FOTO: MONA WIKØREN Klar for countrykve­ld på Utsikten lørdag kveld: Fjotlendin­gen Bjørn Wikøren, som nå bor i Sandnes.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Klare for countrykve­ld på Utsikten lørdag kveld: Nashville Sound fra Flekkefjor­d.
FOTO: PRIVAT Klare for countrykve­ld på Utsikten lørdag kveld: Nashville Sound fra Flekkefjor­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway