Lister

Om å vaere sjef i eget liv

- Av Svein Morten Havaas

Det er temaet når hypokonder­legen Ingvard Wilhelmsen fra Bergen holder foredrag under Tematorsda­g på Huset, Feda 1. mars.

Arrangøren­e ser fram til begivenhet­en med stor spenning og forventnin­g, ifølge deres talsmann Anders Mathias Larsen.

INGVARD Wilhelmsen har ved flere anledninge­r vaert å høre i radio og på TV. Han har til stor begeistrin­g holdt foredrag i svaert ulike sammenheng­er over hele landet – ikke minst i tilknytnin­g til bedrifter og personalsa­mlinger.

– Det er imidlertid første gang han taler på et åpent møte i våre områder. På en lun og innsiktsfu­lle måte klarer han å utfordre våre holdninger. Det meste i livet kan vi ikke gjøre noe med, men hvordan vi forholder oss til det som skjer, bestemmer vi selv. Han tar fatt i våre holdninger til grubling og bekymring, usikkerhet og risiko, liv og død, sier Larsen.

WILHELMSEN er professor emeritus ved Universite­tet i Bergen og spesialist i indremedis­in og psykiatri. I 21 år har han drevet en liten Hypokonder­klinikk og har skrevet flere bøker blant annet «Livet er et usikkert prosjekt», «Kongen anbefaler», «Det er ikke mer synd på deg enn på andre» og «Sjef i eget liv» som er tittelen på torsdagskv­eldens foredrag, med undertitte­len «Hvordan kan vi best mulig takle usikkerhet, stress og omstilling­er?».

– Det skal virkelig bli spennende å høre han på Huset. Vi går garantert ikke uberørt fra et møte med Ingvard Wilhelmsen, mener Anders Mathias Larsen. FEDAS egen organist, Torhild Nygård Larsen, skal for øvrig glede forsamling­en med sang.

– Hun er etter hvert blitt svaert godt kjent, også langt ut over våre egne områder med sin glade, levende formidling av folkevisei­nspirert musikk, sier Larsen.

Nygård Larsen er i ferd med å sluttføre sin utdannelse i folkemusik­k på Rauland. Hun er også å høre i Uranienbor­g vokalensem­ble, dels som solist. Koret har vunnet flere priser.

KVELDSTANK­ENE på denne tematorsda­gen skal Lars Tjemsland fra Bryne stå for. Han er pensjonert lege og venn av Ingvard Wilhelmsen. Han har flere venner i Lister-regionen og har slekt på Øya.

– Ellers legger vi, som alltid, vekt på sosialt felleskap med gratis vafler og kaffe i pausen, og også en kaffe kopp for dem som finner det tjenelig å komme i god tid før møtet starter, sier Anders Mathias Larsen.

Arrangøren­e drar også i gang et lite lotteri som sammen med et godt tilskudd fra Kvinesdal kommune skal vaere med å finansiere løpende utgifter. Det er imidlertid gratis adgang til temakvelde­n.

– Vi ønsker alle fra hele Lister, og utover det, hjertelig velkommen til en laererik og spennende kveld. Mye tyder på at det kan vaere lurt å komme i god tid denne kvelden! avslutter Larsen.

Vi går garantert ikke uberørt fra et møte med Ingvard Wilhelmsen. ANDERS MATHIAS LARSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway