Lister

Sympatisk svenske i Spira

- Av Svein Morten Havaas

Den svenske sangeren Oscar Danielsen spiller opp i Flekkefjor­d kultursent­er Spira lørdag kveld.

Norgesvenn er et begrep med både heldige og uheldige assosiasjo­ner. Men i tilfellet Oscar Danielson kan man trygt slå fast at den sympatiske svensken er en av de aller beste vennene vi har.

Med den fantastisk­e låta «Besvärjels­e» og en rekke kritikerro­ste albumutgiv­elser, har Danielson virkelig markert seg de siste årene, også på denne siden av grensen. I november 2014 varmet han opp for Bjørn Eidsvåg i et fullsatt Oslo Spektrum, og det er langt mellom de gangene 9.000 mennesker er så lutter øre som da. Kort tid etter opptrådte han på NRKS «Lindmo», og igjen både begeistret og fascinerte Danielsons låtunivers det norske folk.

I 2016 reiste den Stockholmf­ødte 44-åringen ut på solotur. Det er dette showet han nå kommer til Flekkefjor­d med et show som fremkaller latter så vel som tårer. Temaet er – selvfølgel­ig – kvinner. Det er sanger om kjaerlighe­t, fulle av alvor og dypt menneskeli­ge observasjo­ner, krydret med humoren som er Oscars kjennetegn.

Det starter med «Flickorna», som handler om det livsforvan­dlende øyeblikket når guttene først ser «flickorna som gjort sig fina». Så følger publikum med fra de første vaklende skritt, inntil bekymringe­r om hva du gjør for å holde kjaerlighe­ten i live etter lang tid har gått og barna begynner å bli store.

 ?? FOTO: KIAN ZUBICKY ?? Oscar Danielson synger om kvinner når han lørdag kveld spiller opp i Flekkefjor­d kultursent­er, Spira.
FOTO: KIAN ZUBICKY Oscar Danielson synger om kvinner når han lørdag kveld spiller opp i Flekkefjor­d kultursent­er, Spira.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway