Lister

«Rai-rai» på Dyrskuet

- Av Torrey Enoksen

Det blir garantert «Vinsjan på kaia», «E6», og ikke minst «Rai-rai» på årets Dyrskuet når D.D.E. gjester Lyngdal 7. september.

– Ja, nå blir det liv, sier daglig leder av Lyngdal markedsfor­ening og Dyrskuetge­neral Thor Ove Aas, og gliser bredt.

FREDAG 7. september er det ventet folkefest av de store dimensjone­r på Prestjorde­t i Lyngdal. Da skal et av Norges mest populaere de siste 26 årene opptre for første gang på Dyrskuet.

Bjarne Brøndbo & co har tidligere opptrådt flere ganger i regionen vår. I juni 2014 samlet de for naermere 3000 mennesker da de spilte under Rosfjord Beachparty. Under Laksefesti­valen i Flekkefjor­d i 2016 samlet de nesten like mange da de opptrådte tilskuere. I SEPTEMBER er det ventet at de vil slå den gamle tilskuerre­korden på Dyrskuet på mellom 5.000 og 6.000 mennesker. Den ble satt av «Plumbo» som sto på scenen i 2012 inne på Dyrskuepla­ssen.

– Vi ønsket å ha D.D.E. på fjorårets Dyrskuet, men de var da opptatt med andre ting. Nå er vi så heldige at de har sagt ja til å spille hos oss. Da vi hadde «Plumbo» for noen år tilbake, måtte vi utsette konserten slik at alle som ville ha med seg konserten kom igjennom billettluk­ene. Vi regner med at det vil bli enda mer folk i år når de kommer hit fredag 7. september, sier Aas.

D.D.E. ble dannet i Namsos i 1991 av brødrene Bjarne og Eskil Brøndbo, Frode Viken, Arnt Egil Rånes, Bård Jørgen Iversen og Eivind Berre. Debutsingl­en «Flamma» toppet Norsktoppe­n i NRK vinteren 1992, men det var livealbume­t «Det´e D.D.E. - det beste fra scenen» fra 1995 som førte til det nasjonale gjennombru­ddet for trønderroc­kerne.

Det er ikke alle band som klarer å holde sammen med stort sett den samme besetninge­n gjennom 26 år, men det har namsosinge­ne klart. I løpet av disse årene har mannskapet holdt over 3000 konsert og solgt over halvannen millioner Cd-er. I forbindels­e med 25års jubileumet holdt de folkefest i Oslo Spektrum.

Nå er det lyngdølene­s tur til å vaere vertskap for en potensiell folkefest.

– Så vidt jeg vet blir Lyngdal eneste spillested de skal ha her i regionen dette året. Det må bare bety mye folk, sier Aas.

Ja, nå blir det liv. THOR OVE AAS

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Det er ventet skikkelig folkefest og trønderfes­t når D.D.E. gjester Dyrskuet i Lyngdal 7. september. I 2014 gjestet de Rosfjord Beachparty, som dette bildet er hentet fra.
FOTO: TORREY ENOKSEN Det er ventet skikkelig folkefest og trønderfes­t når D.D.E. gjester Dyrskuet i Lyngdal 7. september. I 2014 gjestet de Rosfjord Beachparty, som dette bildet er hentet fra.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Bjarne Brøndbo på scenen under Rosfjord Beachparty i Lyngdal i 2014. I september skal trønderroc­ken igjen ljome i Lyngdal når D.D.E. skal gjeste Dyrskuet.
FOTO: TORREY ENOKSEN Bjarne Brøndbo på scenen under Rosfjord Beachparty i Lyngdal i 2014. I september skal trønderroc­ken igjen ljome i Lyngdal når D.D.E. skal gjeste Dyrskuet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway