Lister

Jakter cross-muligheter

Finner ikke egnet sted for lokal motorcross­bane i egen kommune

- Av Olav Hoel

Lyngdal Crossklubb har i flere år vaert uten egen motorcross­bane. Nå har de begynt å se på muligheter også utenfor Lyngdal kommune.

– Vi har lenge hatt et ønske om å få til noe i Lyngdal, hvor både midler og politisk vilje er på plass. Problemet har derimot vaert å finne egnede områder som ikke støyer for naboer. Likevel har vi et aktivt miljø med folk som kjører løp både nasjonalt og i utlandet, men vi har som sagt ikke noen egne baner, sier Jan Lindland i Lyngdal Crossklubb.

Crossklubb­en har hatt eget område på Skomrak med eget klubbhus og garasje, men på grunn av hytteutbyg­gingen i området, har det blitt uegnet for motorsport. Derfor har de i flere år sett etter et nytt område, og har nå begynt å se seg om også utenfor Lyngdal kommune.

– Opofte

– Vi vet at de også sliter med plassen i Farsund med plass. Samtidig kjøres det også i Flekkefjor­d og Kvinesdal, så da føler vi det kan vaere naturlig å tenke Lister under ett. Jeg har et inntrykk av at alle kommunene er interesser­t, men at plassering­en er den største utfordring­en, sier Lindland, og fortsetter:

–Vi har hatt noen idemyldrin­ger i forhold til lokaliseri­ng på tvers av kommunene, og tenker at for eksempel Opofte kunne passet fint som en midlertidi­g plass. Dette området er derimot regulert for industri, så vi må i så fall få dispensasj­on i forhold til regulering­splanen. Når det gjelder positive tiltak for ungdommens beste, tror jeg vi kan nå langt.

– Rusfritt alternativ

Han påpeker at de bare er på idestadiet, og at de ikke har vaert i dialog med Kvinesdal kommune om dette.

– Men vi har tidligere vaert i dialog med flere personer i Kvinesdal om å etablere et område for motocross, så praten og ønsket er der. Kvinesdal har jo hatt utfordring­er i forhold til ulykker og dødsfall i trafikken, hvor de blant annet har satt igang «Kjør med ved»-prosjektet, så vi kunne vaert tjent med å få til noe her. Ungdommen trenger et fornuftig rusfritt alternativ i tillegg til fotballen, sier Lindland.

– Ingen avklaring

Leder Mari Grave Håland av idrettsråd­et i Lyngdal bekrefter at de sammen med crossklubb­en og Lyngdal kommune i flere år har jobbet med å finne et egnet sted for motorcross­bane.

–Vi har snakket om mange plasser, men det er ikke så mange områdene som har egnet seg. Det beste alternativ­et var nok i Skomrak, hvor crossklubb­en selv har et område, men da det ble anlagt hyttefelt der, ble det ikke lengre noe mulighet der. Frem til nå ikke kommet noen avklaring, sier Håland.

Hun sier de er åpne for alle forslag.

– Så må vi vurdere forslagene utfra de kvaliteten­e de områdene har og muligheten­e for å få det godkjent. Vi jobber for det crossklubb­en ønsker, og vi er også positive til å samarbeide med nabokommun­ene, noe som har vaert tema. Blant annet har Opofte blitt nevnt, men dette er noe kommunen som forhandler må kommentere, sier Grave Håland.

Hvilke andre områder som har vaert på bordet ønsker hun ikke å gå inn på av hensyn til forhandlin­ger.

–Vi har jobbet sammen om dette i mange år, og jobber intenst med å finne nye områder og forhandle med aktuelle parter, avslutter Grave Håland.

Vi har hatt noen idemyldrin­ger i forhold til lokaliseri­ng på tvers av kommunene JAN LINDLAND, LYNGDAL CROSSKLUBB

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Jan Lindland i Lyngdal Crossklubb ser etter et egnet område for en motorcross­bane, også utenfor Lyngdal kommune.
FOTO: TOM ARILD STØLE Jan Lindland i Lyngdal Crossklubb ser etter et egnet område for en motorcross­bane, også utenfor Lyngdal kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway