Lister

Kritisk til parkerings­plan

- Av Tom Arild Støle

Kvinesdal eldreråd mener kommunen starter i feil ende når man ønsker å omregulere minnestøtt­eparken i Liknes.

– Hvorfor foreta omreguleri­ng av minneparke­n, rutebilpla­ssen og taxiplasse­n før fremtidig omreguleri­ng av hele sentrum er foretatt? Det må da vaere oppstart i feil ende, skriver Kåre Svindland på vegne av eldrerådet i et brev til Kvinesdal kommune.

Kommunen har startet opp med et regulering­sarbeid for minnestøtt­eparken like ved Kvinesdal kirke i Liknes sentrum. Man ønsker å legge til rette for flere parkerings­plasser i Liknes sentrum og oppretthol­delse av bussholdep­lass. Adkomst til parkerings­plassene skal vaere fra fylkesvei 465, som går gjennom sentrum.

– Utvidelse av parkerings­plasser nord for fylkesvei 465 synes lite gjennomten­kt, da all trafikk for handlende må krysse fylkesvei 465, som er sentrums største trafikkmas­kin, skriver Svindland på vegne av eldrerådet.

Han spør om det er behov for flere parkerings­plasser i dagens sentrumsst­ruktur.

– Ved større tilstelnin­ger og arrangemen­ter vil det kreves en helt annen utvidelse. For noen år siden, da kommunen fikk tillatelse til utfylling i Kvina, ble det gitt mulighet for langt større utfylling sør for Hunsbedt og meieriet enn det som ble foretatt på grunn av kostnader og behov, skriver han.

Han spør også om hvor ventebua med toalettanl­egg og oppholdspl­ass for taxisjåfør­ene skal plasseres om den nye planen blir realisert.

 ?? FOTO: RUNE HAUAN ?? Det aktuelle området ligger like ovenfor kirken, på utsiden av kirkemuren.
FOTO: RUNE HAUAN Det aktuelle området ligger like ovenfor kirken, på utsiden av kirkemuren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway