Lister

– Sterkt imot utvidet skjenking

- Av Lars Erik Larsen

Kåre Svindland er sterkt imot at Utvandrerf­estivalen skal få utvidet skjenkebev­illing.

Som Kvinesdal2­4 skrev tidligere denne uken mener Utvandrerf­estivalen at en utvidet skjenkebev­illing må til for at festivalen skal kunne trekke til seg publikum.

– Det arrangeres en rekke festivaler i landsdelen i sommerhalv­året. Det er stor konkurrans­e om å tiltrekke seg besøkende. For å vaere konkurrans­edyktige og tilby publikum en god totalopple­velse hva angår musikk og aktivitete­r og servering er det behov for utvidet skjenkebev­illing under festivalen, skriver Per Ole Traeland på vegne av Utvandrerf­estivalen, Aud Røyland ved Harvest Bar og Freddy Vik ved Bryggerhus­et Restaurant & Terrasse i et brev til Kvinesdal kommune.

Trioen som har søkt om utvidet skjenkebev­illing har blant annet planer om et serverings­sted mellom kiosken og Kvinesdal Sparebank i sentrum. Det forstår Kåre Svindland, som var en av de som var med å starte opp festivalen, lite av.

– Det skal skjenkes over alt om dagen. Det er uting. Det er fint mulig å ta seg et glass vin eller en øl under festivalen fra før av. Nei til utvidet skjenkebev­illing, mener jeg.

– Hvorfor det?

– Jeg er ikke i mot at folk tar seg et glass eller to, men det er elendighet­en som det kan føre med seg med overstadig beruselse jeg ikke ønsker noe av. Det må vaere mulig å kose seg uten å drikke mye også. Derfor er jeg sterkt imot utvidet skjenking, svarer Svindland, som har mange år bak seg som Krf-politiker bak seg.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Kåre Svindland vil ikke tillate utvidet skjenkebev­illing til Utvandrerf­estivalen.
FOTO: PRIVAT Kåre Svindland vil ikke tillate utvidet skjenkebev­illing til Utvandrerf­estivalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway