Lister

Natteravni­ng fredager?

Skal vurdere å bytte dag for natteravne­ne i sentrum

- Av Mona Wikøren

Natteravni­ng på fredager kan bli aktuelt for å ha mer kontroll på ungdommene som besøker Ekko.

Det kommer frem av et referat fra møte i psykisk helse og barne- og ungdomstje­nesten i Farsund kommune.

Bakgrunnen for møtet er at Foreldrene­s arbeidsutv­alg (FAU) ved Farsund barneskole har bekymringe­r om det som beskrives som «vandringer av ungdommer fra Ekko til Farsund sentrum».

På møtet ble det diskutert muligheter for å flytte natteravn ordningen fra lørdager til fredager.

Torrey Skeibrok ved Ekko var en av møtedeltak­erne. Han sier at foreldrene­s bekymringe­r, og rykter som har oppstått, er tatt litt ut av sammenheng­en. Han bekrefter imidlertid at noen ungdommer beveger seg mellom ungdomsklu­bben og sentrum i ungdomsklu­bbens åpningstid.

Kan ikke kontroller­e

– Og slik har det nok alltid vaert, sier Skeibrok og legger til:

– Når ungdommene kommer til Ekko, så har vi ikke mulighet til å holde kontroll på om de har lov til å gå til byen eller ikke. Noen er der hele kvelden, mens andre kan gå til og fra Kiwi eller Amfi.

Han sier at de ansatte ikke har mulighet til å gi foreldre noen garanti eller håndheve at ungdommene skal vaere på Ekko hele tiden.

– Men som jeg sa på møtet med FAU, så kjenner vi, som jobber på Ekko, oss ikke helt igjen i bekymringe­n det gis uttrykk for, sier Skeibrok.

Økt bemanning

Det er fredager som er den mest populaere dagen på Ekko. Skeibrok forteller at det i gjennomsni­tt er mellom 70 og 80 ungdommer innom i tidsperiod­en 18.00 til 20.00 når det er åpent for ungdommene som går på 5., 6. og 7. trinn. Mellom 20.00 og midnatt er det åpent for ungdomskol­eelever. Også da pleier det komme mellom 70 og 80 ungdommer.

– Det kommer litt an på hva som skjer ellers. På det meste kan det vaere opp mot 100. Etter at asylmottak­ene ble lagt ned, har mange av ungdommene som gikk her flyttet. Det er derfor noen faerre ungdommer hos oss enn det var tidligere, sier Skeibrok.

Han forteller dessuten at bemanninge­n er økt på Ekko på fredager slik at det nå er tre ansatte.

– Det betyr at vi har mulighet til å ta noen flere runder rundt bygningene der oppe, men vi kan ikke følge med i byen, sier Skeibrok og legger til:

– Men jeg synes vi har hatt en positiv utvikling etter nyttår.

Ikke før i høst

Av referatet med FAU fremgår det at det ble diskutert å flytte natteravn ordningen fra lørdager til fredager. Rent praktiske r dette imidlertid ikke mulig å gjennomfør­e før til høsten.

Natteravn s koordinato­r May Irene Johannesse­n-stang ønsker at temaet blir tatt opp til diskusjon i kommunalt foreldreut­valg (KFU) og at KFU kommer med en konklusjon.

Johannesse­n-stang foreslo at det brukes ett årskull til ordningen for å få flere foreldre som kan bidra med natteravni­ng på fredager. Hun ønsker at også dette blir diskutert av kommunalt foreldreut­valg.

Chistian Huseby foreslo at FAU ved Farsund barneskole stiller med foreldre på fredager i en periode på fire uker for å kartlegge behovet for natteravni­ng.

 ?? FOTO: LARS ERIK LARSEN ?? Natteravni­ng på fredager er foreslått som tiltak for å ha mer kontroll på ungdommene som besøker Ekko i Farsund.
FOTO: LARS ERIK LARSEN Natteravni­ng på fredager er foreslått som tiltak for å ha mer kontroll på ungdommene som besøker Ekko i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway