Lister

Flere spenstige forslag

Do-designkonk­urransen får kreativite­ten fram hos folk

- Av Mona Wikøren

Denne uken har Farsund kommune fått inn flere innspill i designkonk­urransen for det offentlige toalettet i Vanse. «Didelido» er et av disse.

Som Lister24 har skrevet tidligere, skal kommunen bygge et nytt offentlig toalett ved Selvaagpar­ken. I den forbindels­e er det lyst ut en konkurrans­e hvor innbyggern­e er invitert til å komme med sine mest kreative innspill til hvordan det nye toalettet skal se ut. Ønsket er at det skal bli så amerikansk som mulig.

Foreslår «Didelido»

Den siste uken har det kommet inn flere navneforsl­ag og designfors­lag til toalettet som er tenkt å bli som et landemerke i Vanse. Bjørn-harald Mydland har sendt inn to navneforsl­ag, nemlig «Broadway» og «Manhattan».

Unni Brit Bekkelund har tre navneforsl­ag. Hun foreslår «Do-little», «The Light house» (i betydninge­n: Lettelsens hus) og «Didelido».

Lene Midthassel mener man bør spille på humor når man først lager et amerkansk toalett i Vanse.

The John

– Jeg håper på instagramb­ilder med hashtag publictoil­etinbrookl­ynvansenor­way, skriver Midthassel.

Hun mener bygningen bør kalles The John.

– The John er et allment kjent uttrykk for toalett og bruken av det. Uttrykket blir brukt av begge kjønn, skriver Midthassel.

Hun foreslår at utsiden dekoreres med veggmaleri­er av forskjelli­ge kjente amerikansk­e John’er.

– Eksempelvi­s JFK, John Wayne, John Denver, Johnny Cash, Johnny Carson osv. Hvis det skal deles opp i damer og herrer bør det på dametoalet­tet dekoreres innvendig med John’s damer - gjerne litt kontrovers­ielle damer som spiller litt på affaereryk­ter, for eksempel JFK -Marilyn Monroe, Johnny Cash & June Carter og så videre, skriver Midthassel i sitt forslag.

Øystein Bekkevold har levert et visuelt forslag og foreslår at toalettbyg­ningen utformes som C. H. Burroughs House. Bekkevold skriver:

«C.H. Burroughs House står

i Cincinnati, Ohio, USA. Det ble bygd på slutten av det nittende århundre og er tegnet av en av byens mest fremtreden­de arkitekter, Samuel Hannaford. Huset har en rik historie og er i dag eid av Cincinnati Federation of Colored Women’s Clubs.

Usymmetris­k

C.H. Burroughs House er bygd av murstein på ett steinfunda­ment. Det har skifertak og er to og en halv etasje høyt. Designet er en miks av stilartene Queen Anne og romansk revival. Husets planløsnin­g er uregelmess­ig og usymmetris­k med en fremtreden­de gavl på den ene siden av fasaden og ett rundt tårn på en annen side.

I 1980 ble Burroughs House oppført i National Register of Historic Places på grunn av sin karakteris­tiske historiske arkitektur.»

Bekkevold poengterer at bygningens arkitektur, den karakteris­tiske formen og materialbr­uken, er typisk amerikansk.

Han mener det er mulig å nedskalere huset og benytte formen til et bygg med målene som Farsund kommune har satt, som er fire ganger fire meter og i to etasjer.

– For å skape ett helhetlig miljø anbefales det å gi eksisteren­de pumpestasj­on en lignende utforming. Anbefalte materialer er teglstein i vegger og skifer som tak, skriver Bekkevold.

 ?? FOTO: PIXABAY ?? Fristen for å levere inn forslag til designkonk­urransen er satt til 1. mars.
FOTO: PIXABAY Fristen for å levere inn forslag til designkonk­urransen er satt til 1. mars.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: ØYSTEIN BEKKEVOLD ?? Øystein Bekkevold poengterer at bygningens arkitektur, den karakteris­tiske formen og materialbr­uken, er typisk amerikansk.
ILLUSTRASJ­ON: ØYSTEIN BEKKEVOLD Øystein Bekkevold poengterer at bygningens arkitektur, den karakteris­tiske formen og materialbr­uken, er typisk amerikansk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway