Lister

Mange drømte seg bort

Naermere 2.000 mennesker på motormesse i Lyngdal

- Av Torrey Enoksen

Lyden fra en motor overdøver praten inne i Fibo-hallen. Midt i salen står en rød Ford Mustang med motoren i gang. Mange samler seg rundt bildrømmen.

– Bare trø den, sier Stian Godderstad, som er både selger og daglig leder hos Ford Lyngdal.

Bak rattet sitter en ung mann. Han har fått lov til å rygge og parkere bilen på standen midt i fotballhal­len på Lyngdal stadion. 20 - 30 personer står og ser på, mens en jevn strøm av folk forflytter seg til de andre standene.

Plutselig høres et lite vrael fra motoren. – Litt til, roper Godderstad. Sekunder senere ruses turtallet på den 316 hestekreft­ers motoren enda høyere. Mange stopper opp, ser drømmende på den røde bilen med den velkjente hestefigur­en i grillen, og tenker; «skulle bare hatt nok penger til å kjøpe en slik drøm».

Alle prisklasse­r

Denne helgen var Fibohallen for 11. gang omgjort fra idrettshal­l til motormesse­hall. Naermere 150 ulike kjøretøyer, fra de minste motorsykle­ne og mopedene, via ATV-ER, små og mellom store familiebil­er, til personbile­r til over millionen og pick uper, var plassert rundt om på kunstgress­et inne i hallen. Det samme var båter og snøscooter­e.

– Det er lov å kjøpe en sånn båt, mener fem år gamle Lukas Tønnessen

Han fikk lov å stå på fremdekket på en av båtene som var utstilt, og håpet at faren hans skulle slå til. Litt bortforbi der båtene sto parkert, kikker Otto Steinsland gjennom passasjerr­uten på en bil. Han har tatt turen for Kristiansa­nd til Lyngdal for å se på biler.

– Du skjønner, jeg har et lite gårdsbruk i Haegebosta­d, og når jeg så at det var bilmesse her i Lyngdal, så måtte jeg reise hit. Jeg vurderer handel, derfor må jeg se meg litt rundt, sier Steinsland.

Bra trøkk

Fra portene åpnet lørdag morgen til de stengte like før solen gikk ned under horisonten, var det en jevn strøm innom av personer fra fjern og naer.

– Det har vaert en jevn strøm av folk hele tiden, men det var nok flest folk her i hallen mellom klokken 13 og 15. I dette tidspunkte­t spilte også Stian Fjelldal, sier Lars Magne Støle fra Lyngdal Karosseri og Auto.

Sammen med Helge Nesheim ved Alleen Auto står han og ser på den jevne strømmen av publikumme­re som passerer den mobile scenen der Fjelldal står med sin kassegitar.

– Jeg er nesten overrasket over at det er så mye folk her i hallen. Ikke minst med tanke på at det er vinterferi­e og at det pågår OL. Jeg har sett kunder fra Flekkefjor­d, og jeg mener bestemt at denne messen har trukket personer fra Kristiansa­nd til Stavanger, sier Nesheim.

Bil = Investerin­g

Årets motormesse i Lyngdal viste at bilbransje­n har vaert, og er, i en stor omveltning. Fortsatt er det bensin- og dieselmoto­rene som dominerer, men flere av aktørene stilte med både elektriske og hybrider.

– Jeg vet ikke om vi får så mye salg i helgen, men de neste par ukene etter messen kan vi regne med inngåelse av kontrakter. Spørsmålet mange stiller seg, er hva myndighete­ne vil oppfordre folk til å satse på. Det har vaert mye elektrisk de siste årene. Fortsatt tror jeg mange vil kjøpe bensin eller diesel, for for dem er et bilkjøp en investerin­g, sier Nesheim.

Sang om pengedrøm

Artisten Stian Fjelldal ga i januar ut Cd-en «Idiot», som kritikerne har likt. Som takk for hjelpen fra Bilbyen Lyngdal, opptrådte han blant annet med sangen «I verdens rikeste land».

– Det passet litt på en bilmesse å synge om penger. Det var uten tvil den beste mobile scenen jeg noen gang har sunget på, sa Fjelldal.

Jeg er nesten overrasket over at det er så mye folk her i hallen HELGE NESHEIM, ALLEEN AUTO

 ??  ?? Stian Godderstad med en rød drøm av en Mustang.
Stian Godderstad med en rød drøm av en Mustang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway